FETÖ'nün İstanbul'daki Lojistik Destek Merkezi İşgal Girişimi Davası

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal edilmesi girişimine katılan 28 askerin yargılandığı davanın ilk duruşması tamamlandı Tutuklu sanık Seyhan: “Bir askerin en güveneceği kişi komutanıdır. Bizi oraya getiren bu komutanlar, lojistik destek merkezinden ayrıldığımız sırada erlerden önce arabaya binmeye çalışıyordu” Tutuklu sanık Alkan: “Başımızdaki subaylar telefonlarımızla ilgilenmemizi yasaklamıştı. Darbe girişimi haberini görene kadar darbe hakkında en ufak bilgim yoktu”

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal edilmesine ilişkin, 7'si tutuklu 28 askerin yargılandığı davanın duruşması yarına ertelendi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada görülen duruşmada, bazı tutuklu askerler savunmalarını tamamladı.

Albay Nebi Gazneli’nin, alayın devir teslim töreni sırasında görevi devraldığını anlatan tutuklu sanık eski uzman çavuş Mehmet Türkmen Seyhan, yapılan görevlendirmeden haberinin olmadığını, “Gece eğitim var” denilerek kışla dışına çıkartıldıklarını iddia etti.

Seyhan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi’ne gittiklerinde binanın çevre güvenliğini almak için emirler aldığını öne sürerek, şöyle konuştu:

“Emri veren Binbaşı Özgür Araz’dı. Orada bulunanların telefonlarını toplatma emrini vermişti, hatta daha sonra telefonların geri verileceğini de söylemişti. Başımızdaki subaylar telefon kullanmamızı istemiyordu. Ben kimseye silah doğrultmadım, yanlış bir diyalog kurmadım. Bir askerin en güveneceği kişi komutanıdır. Bizi oraya getiren bu komutanlar, Lojistik Destek Merkezi’nden ayrıldığımız sırada erlerden önce arabaya binmeye çalışıyordu.”

Tutuklu sanık eski uzman çavuş Fatih Alkan, emir komuta hiyerarşisinin en altında olduğunu iddia ederek, tahliyesini istedi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Alkan, “Başımızdaki subaylar telefonlarımızla ilgilenmemizi yasaklamıştı. Halk, lojistik destek merkezi binasında kalabalıklaşmaya başladığı sırada telefonuma baktım. Darbe girişimi haberini görene kadar darbe hakkında en ufak bilgim yoktu. Haberi görür görmez, Ayhan üsteğmene gösterdim.” ifadelerini kullandı.

Savunmasını tamamlayan tutuklu sanık eski üsteğmen Ayhan Bağdat da suçlamaları reddetti.

Kurmay Albay Nebi Gazneli’nin emirleri doğrultusunda hareket ettiğini savunan Bağdat, “Kışla dışında bir faaliyet olacağı bize söylenmemişti. Alayda, 15-20 subayın mühimmat aldığını gördüm. Lojistik destek merkezine gidene kadar darbeyle alakalı herhangi bir durumla karşılaşmadım.” dedi.

Duruşma, sanık savunmalarının tamamlanması için yarına ertelendi.
Kaynak: AA