Düvenci'de Birlik Ve Kardeşlik İftarı

Çorum’un Düvenci Beldesinde bu yıl ilk kez düzenlenen programda belde halkı aynı sofrada iftar açıp, kardeşlik mesajı verdiler.

Düvenci'de Birlik Ve Kardeşlik İftarı
İftar programına Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Köse ve vatandaşlar katıldı.

Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, Düvenci Beldesi’nde ilk defa iftar programı düzenlendiğini belirterek, kendilerini yalnız bırakmayan protokol üyeleri ve belde halkına teşekkür etti.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini vurgulayarak, “Suriye’de, Güneydoğu’da askerimiz savaş halinde, onlardan dualarımını esirgemeyin. Türk’ü, Kürdü, Alevi’si, Sünnisiyle tek bir millet olacağız. Al bayrağımız her zaman bu topraklar üzerinde dalgalanacak. Ezanlarımız ilelebet okunacak. Şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulan bu vatandan kimseye bir karış bile vermeyiz. Bu topraklar üzerinde oynanan oyunlar bundan sonra yine oynanacak. Bu yüzden bir olacağız ve oyunları bozacağız” diye konuştu.

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da, Ramazan Bayramı’nın hemen ardından Düvenci Barajı’nın sözleşmesinin imzalanacağını açıkladı.

Arazi toplulaştırma çalışmalarının da başladığını dile getiren Milletvekili Uslu, "Böylece hem hizmetler yapılmış olacak hemde bizde gönül rahatlığıyla al bayrağımız altında özgürce yaşamanın keyfini süreceğiz. Türkiye’nin bekasına, milletin geleceğine kast edenler olduğu sürece öncelikler değişir, bu hizmetler gelmez. Milletimizin birliğine, dirliğine, devletimiz bekasına, bölmek isteyenlere karşı vatanımıza sahip çıkarak her zaman dik duracağız, birlikte Türkiye olacağız” diye konuştu.

Vali Necmeddin Kılıç ise, “Biz ölümden korkmadık, başımızı dik tutabilmek için şehit olduk ve bu hasletlerimizi devam ettirdiğimiz sürece de inşallah vatan toprağı üzerinde devletimizin bekası düşüncesiyle ilelebet hür ve payidar olarak devam edeceğiz. Ramazan ayı hepinize bereket getirsin” dedi.

Yapılan duanın ardından iftar programı sona erdi.
Kaynak: İHA