Diyarbakır'da 5 Haziran Anması

Diyarbakır’da, 5 Haziran 2015’te HDP mitingi sırasında düzenlenen bombalı saldırının yıldönümü dolayısıyla anma etkinliği gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da 5 Haziran Anması
Diyarbakır’da, 4 kişinin öldüğü 400 kişinin yaralandığı patlamanın yaşandığı İstasyon Meydanı’nda bugün anma programı düzenlendi.

Burada bir konuşma yapan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, 5 Haziran’ın sıradan bir gün olmadığını söyledi.

5 Haziran’ın birileri için sıradan bir anma günü olabileceğini kaydeden Yıldırım, “Bizim açımızdan asla sıradan bir gün değildir. 5 Haziran günü buraya bombayı yerleştiren gençle ilgili değiliz biz. O, bombayı buraya bırakacak kişi olarak tarihin kirli sayfasında yerini alacaktır. Eğer bu yaşanan olayları aydınlatmış olsaydılar, dünya Türkiye’nin DEAŞ ile mücadelesine biraz inanırdı. 5 Haziran’ın öncesi de vardı sonrası da vardır. 5 Haziran günü bir süreçti ve bugün devam ediyor” dedi.

“Biz, bu cemaat yapısıyla aynı camide namaz bile kılmadık”

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’li vekillerin vatandaşlıktan çıkarılmalarıyla ilgili soruya, bu durumun birkaç açıdan problemli olduğunu söyledi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

“Bir darbeye alet olmuş zihniyet ve onun kadrolarıyla, darbenin mağduru olan arkadaşlarımızın ismi aynı listede yayınlaması, subliminal algı operasyonudur. Faysal Sarıyıldız’ın, Tuğba Hezer’in, Özdal Uçar’ın Fethullah Gülen ve şürekasıyla ne alakası olabilir ki, aynı listede yayınlanıyor. Biri boğazına kadar darbeye batmış, biri de boğazına kadar darbenin mağduru olmuş arkadaşlarımızı aynı listede yayınlamak bilinçli bir politikanın üründür. Kendilerinin darbeyle olan ilişkisini, bağlantısını gizlemeye hizmet etmektedir. Biz, bu cemaat yapısıyla aynı camide namaz bile kılmadık. Bunu bile kendimize zul saydık. Bunlar 80 milyon insanın kanını kemirdiler. Listede ismi yayınlanan arkadaşlarımız Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli gibi parlamentonun üyesidir."

Konuşmaların ardından patlamanın olduğu yere karanfil bırakıldı. Grup daha sonra sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA