Dilovası'nda Denetimler Sıklaştı

Dilovası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fırınlarda gramaj ve hijyen denetimi yaptı.

Dilovası'nda Denetimler Sıklaştı
Ramazan ayında denetimlerini sıklaştıran Dilovası Belediyesi ekipleri, fırın işletmelerinde incelemelerde bulundu. Yapılan denetimlerde çalışanların, imalathane ve satış yerleri temizliği, gramaj ayarları ile işyerlerinin istenilen şartlara uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Denetimlerde ayrıca kullanılan malzemelerin son kullanma tarihine de bakan zabıta ekipleri, eksikliği tespit edilen işletmelerin sahiplerine uyarılarda bulundu.

Yapılan denetimlerin hem insan sağlığı hem de vatandaşların maddi açıdan haksızlığa uğramaması için titizlikle sürdürüldüğünü belirten Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, vatandaşın sağlıklı hijyenik bir ortamda alışveriş yapmasını amaçladıklarını belirtti.

Toltar, “Vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasını amaçlıyoruz. Ramazanın vazgeçilmezlerinden Ramazan pidesi ve ekmeğin gramaj tespiti, çalışanların kılık kıyafeti ve mekanın temizliği gibi konularda titiz bir çalışma sürdürüyoruz. Denetimler sırasında esnafımızı eksiklikleri ve hataları konusunda uyarıyoruz. Yaptığımız kontrollerde uyarılan konularda hata tekrarlanıyorsa cezai işlem uyguluyoruz. Esnafımız da yapılan denetimler sonrası eksikliklerini gideriyor” dedi.

Kaynak: İHA