'Çöp Atıp Para Kazanma' Dönemi Başlıyor

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu Belediyesi, "Atıkmatik" sistemini ilçeye kazandırdı.

'Çöp Atıp Para Kazanma' Dönemi Başlıyor
İlçenin 5 farklı noktasına kurulması planlanan Atıkmatik sistemiyle, vatandaşlar geri dönüşüm ürünlerinden kredi kazanma imkanı bulacak. Elde edilen bu kredilerin ise anlaşmalı yerlerde alışverişlerde kullanılacağı bildirildi.

Bu yeni sistemin tanıtımını gerçekleştiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Atıkmatik sistemiyle vatandaşları geri dönüşüme teşvik etmeyi amaçladıklarını anlattı.

Sistemin vatandaşlara kazanım da sağlayacağını anlatan Başkan Okay, cihaza atılan geri dönüşüm malzemelerin her birinin kredi olarak Bizim Kart sistemine yükleneceğini belirtti.

Başkan Okay, "5 farklı noktaya kuracağımız sistem cam şişe, metal şişe, plastik şişe ve atık pillerin Bizim Kart okutularak cihaza atılmasıyla çalışacak. Cihaza atılan bu geri dönüşüm ürünlerinin karşılığında sistem Bizim Kart’ta kredi yüklemesi yapacak. Bizim Kart’ta biriken bu kredileri vatandaşlarımız anlaşma sağladığımız noktalarda kullanabilecekler" dedi.

Buradaki amaçlarının vatandaşları geri dönüşüme teşvik ederek gelecek nesillere daha temiz bir Dulkadiroğlu bırakmak olduğunu ifade eden Okay, "Temizlik ve çevre konusunda hassasiyetimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Bu hassasiyetimizi projelerimize de yansıtıyoruz. Bu alanda Kahramanmaraş’ta bir çok projeyi ilk defa uyguladık. Yer altı çöp konteynır sistemi, çöp taksi, mobil temizlik ekibi ve tüm boş alanların temizliğinin düzenli olarak yapılması bu projelerimizin başında geliyor. Yine Kahramanmaraş’ta ilk defa kırsal mahallelerimizde çevre ve temizlik faaliyetlerini yapan belediye olduk. Kahramanmaraş’ta ilk olarak kırsal mahallelerde temizlik faaliyetlerine başlayan belediye olma özelliğini de taşıyoruz”
Kaynak: İHA