Çevre Dostu Şahinbey Belediyesi

Şahinbey Belediyesi, doğal kaynakları korumak ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı geri dönüşüm çalışmaları kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre Dostu Şahinbey Belediyesi
Şahinbey Belediyesi çevre bilincinin aşılanması ve geri dönüşüm alanında önemli adımlar attı. Şahinbey Belediyesi Çevre Temizlik Müdürlüğü düzenlediği aktivitelerle çevre bilincini aşılamaya devam ediyor.

Tiyatro ile çevre bilinci anlatıldı

Şahinbey Belediyesi Çevre Temizlik Müdürlüğü, 2016 yılında 1500 öğrenciye bu yıl ise Şahinbey Parkı Amfi Tiyatroda yine 1500 öğrenciye “Geri Dönüşüm”temalı tiyatro etkinliği düzenledi.

Düzenlenen etkinliklerle çocuklara çevre bilincinin aşılanması ve çevre konusunda daha bilinçli nesil yetiştirmesi amaçlanıyor.

Şahinbey’de geri dönüşüm

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çevre temizliği ve geri dönüşümle ilgili olarak, önemli adımlar attıklarını belirterek, “2016 yılının Mart ayında Şahinbey İlçemizde başlamış olduğumuz projemiz ’sizlere daha temiz bir gelecek sunmak için geri dönüştürüyoruz’ sloganımızla tüm hızıyla devam etmektedir. Büyük bir hızla artan ilçe nüfusumuz, gelişen sanayi ve teknolojideki ilerlemeler sonucunda insanların doğal çevresi üzerindeki etkilerinin giderek artması ve buna bağlı olarak doğal kaynakların hızla tükenmesi geri kazanım ve çevre konusunu dünya gündeminin ilk sıralarına yerleştirmiştir. Sağlıklı yaşam ve doğal kaynakların yaşanabilir ve sürdürülebilir şekilde korunması için atıkların geri kazanılması ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda tüketim sonucu oluşan plastik, cam, metal, kağıt ve karton gibi ambalaj atıklarının oluştukları yerlerde diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi ve sağlıklı bir geri kazanım sisteminin oluşturulması amaçlanmaktadır” dedi.

Kapı kapı anlatıldı

Şahinbey Belediyesi Çevre Temizlik Müdürlüğü ekipleri kapı kapı dolaşarak vatandaşları bilinçlendiriyor. Ambalaj atıklarının kolay bir şekilde toplanması için 2016 Mart ayından bugüne kadar Şahinbey İlçesinde farklı noktalarına 20 adet Pet Şişe Kafesi, 150 adet Geri Dönüşüm Konteyneri, marketlere 40 adet büyük boy ve 20 adet küçük boy kafes, kamu kurumları, yurtlar, ofis vb. yerlere 5.000 adet iç mekan kutusu bırakıldı. Konutlara ise toplamda 480.000 adet geri dönüşüm poşeti dağıtımı yapıldı.
Kaynak: İHA