Büyükşehir Tahnal'ın En Büyük Sorununu Çözdü

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Tahnal’ın 33 kilometrelik yol sorunu ortadan kalktı” dedi.

Büyükşehir Tahnal'ın En Büyük Sorununu Çözdü
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Salıpazarı’na bağlı Tahnal Mahallesi’nde yapılan yol çalışmalarını inceledikten sonra Karacaören Mahallesi’nde geleneksel hale gelen iftar buluşmasına katıldı.



Samsun’da en uzun beton yol çalışması tamamlandı

Salıpazarı ilçesinden Tahnal Mahallesi’ne oradan da Ordu sınırına kadar olan 33 kilometrelik yolun tamamlandığını duyuran Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Tahnal’da yaşayan vatandaşlarımıza yıllarca büyük mağduriyet yaşatan yol sorununa Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak noktayı koyduk. Önceden Salıpazarı’ndan Tahnal’a gitmek saatler sürüyordu. Yaptığımız yol çalışmalarıyla birlikte bu süre yarım saate kadar düştü. Samsun’da yaptığımız en uzun beton yol çalışmasını burada gerçekleştirdik. Başlangıç ve bitiş noktası arası tam 33 kilometre. Zor arazi şartlarına rağmen böyle önemli bir çalışmayı bitirmek bizleri gururlandırıyor. Kentimizin yol sorununa beton yol ile kalıcı çözümler üretmeye devam ediyoruz. Sorumluluk alanımızdaki tüm yolları aynı kalitede en kısa zamanda bitirerek ulaşım sorunu olmayan bir Samsun’u gelecek nesillere bırakacağız. Yaptığımız yol çalışması öncelikle Tahnal’da yaşayan vatandaşlarımıza, sonra tüm Samsun’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.



Bu mahallenin sakinleri oruçlarını her gün beraber açıyor

Tahnal Mahallesi’nde yaptığı incelemelerin ardından Karacaören Mahallesi’nde Ramazan’ın her günü mahalleli tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen iftar programına katılan Yılmaz, “Ramazan’ın bereketini Karacaören’de daha net görüyoruz. Karacaören Mahallesi’nin bu güzelliğiyle geçtiğimiz yıllarda tanıştık. Mahalle halkının ramazan ayında her akşam iftarını beraber yapması tüm Samsun’a örnek olmalı diye düşünüyorum. Buradaki dayanışma, birliktelik tüm mahallelerimizde olsa bizi daha da gururlandırır. Böyle güzel bir geleneği yaşatmak için her yıl bir araya gelen tüm mahalle halkını kutluyorum” açıklamalarında bulundu.

Başkan Yılmaz’ın Salıpazarı ilçesinde gerçekleştirdiği programlara Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ve AK Parti Salıpazarı İlçe Başkanı İsmail Yaman katıldı.

Kaynak: İHA