Belediye Binasındaki Ofis Ve Dükkanlar İçin Meclisten Satış Yetkisi Alındı

Fatsa Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısında yeni belediye hizmet binası bünyesinde bulunan 12 adet dükkan ve 12 adet ofis için satış yetkisi verildi.

Belediye Binasındaki Ofis Ve Dükkanlar İçin Meclisten Satış Yetkisi Alındı
Meclis toplantısında satış yetkisinin verilmesinin ardından bir açıklama yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan yeni binanın kaba inşaatının bitme aşamasına geldiğini belirterek, “Artık buradaki dükkan ve ofisleri satışa çıkıyoruz o aşamaya geldik. Bugün Fatsa Belediyemizin belediye meclisinden de buradaki dükkan ve ofislerin satış yetkisini almış bulunuyoruz. Belediye meclisimizin bize vermiş olduğu yetkiyle beraber inşallah bu ay içerisinde satış ilanlarına çıkacağız. Bu inşaatımız toplam 12 bin 500 metrekare olup bodrumunda 125 araçlık otoparkımız var. Belediye hizmet alanı da bu yeni binada 5 bin metre kare olup mevcut belediye binamızın 2 katı büyüklüğünde bir hizmet binamız olacak. Bununla beraber ayrıca bu binamızda zemin katta sağ cephesinde 6 sol cephesinde 6 olmak üzere galeri katlı 12 tane dükkanımız bu dükkanın üzerinde de 6 sağ cephede 6 sol cephede 12 tane ofis katımız var” dedi.



“Büyüklükleri standardın üzerinde”

Dükkanların her birinin standardın üzerinde olduğunu ifade eden Başkan Anlayan, “Bu 12 tane ofisin 4 tanesi 3+1 140 metrekare büyüklüğünde geri kalan 8 tanesi de 2+1 125 metre kare büyüklüğünde. Mağazalarımızın da her biri 200 metrekarenin üzerinde büyüklükte gerçeklen standartların üzerinde dükkanlarımız var ve bunları satışa çıkıyoruz. Bu zamana kadar vatandaşlarımıza hep söylüyorduk işte o gün bugün. İnşallah bu ay içerisinde belediye meclisimizden almış olduğumuz bu yetki ile beraber şimdi takdir komisyonumuzla bir fiyat araştırması yapacağız. Emlakçılardan fiyat alacağız, bu oluşturduğumuz fiyata göre de bir taban fiyat oluşturacağız. Bu taban fiyatın üzerinden de açık artırma ile inşallah 12 tane dükkanımızı ve 12 tane ofisimizi satışa çıkacağız” diye konuştu.



“Açık artırma usulü olacak”

Belirledikleri fiyatın üzerinde en yüksek fiyatı veren kişinin bu mülklerin sahip olacağını vurgulayan Belediye Başkan Hüseyin Anlayan, “Ben buradan hem dükkan almak isteyen gerek kendisi ticaret yapacak olan gerekse de yatırım amaçlı bizim ilanlarımızı takip ederek dükkan ve ofisleri almaya davet ediyorum inşallah bu ay içerisinde ilanlarımıza çıkacağız. Muhtemelen de ilan edeceğimiz önümüzdeki ayda bir tarihte satışlarını gerçekleştireceğiz hayırlı olmasını diliyorum. İnşaatımızın kabasında son tabliyeyi bir hafta içerisinde atıyoruz. Anahtar teslimi komple 2018 yılının Ağustos ayında bitirmeyi öngörüyoruz. Şimdiden dükkan ve ofis almak isteyenler bu süreç içerisinde hazırlıklarını yapıp buranın içerisinde geçebilirler. Biz de Fatsa Belediyesi olarak 2018 yılının Ağustos ayında bitirip Eylül ayında içine girmeyi öngörüyoruz” dedi.



“Binanın maliyetini dükkan ve ofislerden karşılayacağız”

Açıklamasını önemli bir not ile sonlandıran Başkan Anlayan, “Bu 12 tane dükkan 12 tane ofisten elde edeceğimiz gelirle bu inşaatın toplam maliyetini karşılamayı öngörüyoruz. İnşaatın toplam maliyeti de ihale bedeli 26 trilyon 67 milyara mal olacak. Bu rakamı da 24 tane satacağımız mülkten karşılamayı öngörüyoruz inşallah Rabbim kazasız belasız tamamlamayı nasip etsin. Yeni belediye binası hayırlı hizmetlere vesile olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA