Batman Üniversitesi Rektörü Durmuş Açıklaması

'FETÖ ile bağı olmayanlar hiçbir hak kaybına uğramadan görevlerine iade edileceklerdir'.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 'FETÖ ile bağı olmayanlar hiçbir hak kaybına uğramadan görevlerine iade edileceklerdir.' dedi.

Rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Durmuş, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm kurumlarda olduğu gibi üniversitelerinde de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'yla (FETÖ/PDY) iltisaklı olanların tespit edilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Bu kapsamda üniversitede 'Olağanüstü Hal Komisyonu' kurulduğunu belirten Durmuş, komisyonun titizlikle çalıştığını ifade etti.

Rektör Durmuş, FETÖ soruşturmaları kapsamında üniversitede açığa alınan personelle ilgili soruşturmaların üniversitenin OHAL Komisyonu tarafından yapıldığını dile getirdi.

Çalışmalar kapsamında 16 akademik personelin açığa alındığına işaret eden Durmuş, 'Söz konusu soruşturmalar devam etmektedir. Eldeki bilgiler ve veriler ışığında soruşturmaların selameti için açığa alınmalar yapılmıştır. Soruşturmalar komisyon tarafından sonuçlandırılınca FETÖ ile bağı olmayanlar hiçbir hak kaybına uğramadan görevlerine iade edileceklerdir. Soruşturma, hukuk kuralları çerçevesinde FETÖ ve diğer terör örgütleriyle mücadele kapsamında yapılmaktadır.' şeklinde konuştu.

Her türlü terör örgütüyle mücadele edeceklerinin altını çizen Durmuş, FETÖ/PDY ve PKK gibi terör örgütlerine maddi, manevi destek verenleri, bu terör örgütü sayesinde rant, makam, unvan sağlayanları tespit etmemenin, korumak ve bunları affetmenin mazluma yapılacak en büyük zulüm olduğunu söyledi.

'Hiç kimsenin 'Mazlum çocuklara eziyet ediliyor' algısı oluşturmaya ve yapılan işi sulandırmaya hakkı yoktur.' diyen Durmuş, şöyle devam etti:

'Mazlumun hakkını aramak devletimizin yani bizlerin asıl görevidir. Pensilvanya'ya gidip terörist başı ile görüşmek uğruna bahçesinde yatan, bunu da marifetmiş gibi sosyal medyada yayınlayan kişilerin savunuculuğunu yapmak 15 Temmuz şehitlerimize yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. Terörist başının bir çağrısı ile evini, arabasını satıp, başka bankalardan faizle para çekip Bank Asya’ya para yatıran kişilerin savunmasını yapmaya kimsenin hakkı yoktur. '

Kaynak: AA