Başkan Tuna; 'Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Çevre İle Olur'

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma amacında olduklarını söyledi.

Başkan Tuna; 'Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Çevre İle Olur'
Tuna, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü dolayısıyla yaptığı açıklamada, belediye olarak ilçe genelinde hazırladıkları her yeni projede çevre faktörünü ön planda tuttuklarını belirterek, “Dünya üzerindeki hiçbir zenginlik, asla sağlıklı bir nefes ve sıhhatten daha önemli değildir. Sağlıklı yaşamın sürdürülebilmesi de ancak sağlıklı çevre ile mümkün olur. Bu nedenle dünyamızın kaynaklarını ölçülü kullanmalı, çevreyi ve doğayı korumalıyız” dedi.

Toroslar Belediyesi olarak, kentin yeşillikler içerisinde bir kimliğe kavuşması için imar planlarında yeşil alan olarak belirlenen tüm alanların bu kapsamda değerlendirilerek oyun alanı, dinlenme ve yeşil alan haline getirildiğini kaydeden Tuna, “Yaptığımız planlı çalışmalarla ilçemizdeki yeşil alan miktarını bir milyon 200 bin metrekareye, park sayısını da 56’dan 174’e çıkardık. Bu alanlarımız dinlenmenin yanı sıra yürüyüş yolu ve fitness gruplarıyla da adeta sporun merkezi haline geldi. İlçemizde yaptığımız birçok parkımız, belediyemiz teknik kadrosunca projelendirilerek yine belediye işçilerimizin gayretleriyle inşa edilmektedir. Gelecek nesillere yeşil dokusu fazla, yeşil alanları korunmuş bir çevre bırakmak için çalışıyoruz. Çocuklarımıza ve halkımızın çevreye olan duyarlılığını arttırmak için ilçemizdeki okullarda okuyan öğrencilerimizle birlikte her yıl ‘Sokağı Temiz Tut’ kampanyası düzenlemekteyiz. Ayrıca çocuklarımızla ve gençlerimizle ilçemizde fidan dikim etkinleri de gerçekleştiriyoruz. Amacımız, çocuklarımıza doğa sevgisini aşılamak, yeşile özendirmek, geleceğe iyi bir İçel ve İyi bir Dünya bırakmaktır” diye konuştu.

Geleceğe ve ekonomiye büyük katkıda bulundukları geri dönüşüme yönelik çalışmalarını da anlatan Başkan Tuna, kentin ekolojik dengesine uzun vadede yarar sağlayacak projelerin altına imza attıklarını vurgulayarak, “Katı Atıkta Geri Dönüşüm modelini hayata geçirerek geliri sokak çocukları yararına kullanılmak kaydıyla yılda 500 ton katı atık toplayarak milli ekonomiye katkıda bulunuyoruz. Geri dönüşüm çalışmalarımız kapsamında, pet şişelerden ve kullanılmış araç lastiklerinden hayvan figürü verilmiş saksılar yaparak ilçemizdeki kavşaklara yerleştirdik. Bunun yanı sıra doğaya zararlı bir diğer malzeme olan atık pillerin toplanması amacıyla ilçe sınırlarımız içerisindeki okullar, siteler ile cadde ve bulvar boylarına atık pil, israfı önlemek ve insanlarımızı ekmek tüketimi konusunda bilinçlendirmek amacıyla da bayat ekmek toplama kutuları yerleştirdik. Toroslar Belediyesi olarak böylelikle hem çevreye verilen zararı en asgariye indirmeye hem de insanları geri dönüşümün önemi konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA