Başkan Subaşıoğlu Öğrencilerle Hobi Bahçelerine Fidan Dikti

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ilkokul öğrencileriyle önce çevre bilincinin artırılması adına yürüyüş yaptı, ardından da hobi bahçelerine öğrencilerle fidan dikti.

Başkan Subaşıoğlu Öğrencilerle Hobi Bahçelerine Fidan Dikti
Merkezefendi Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla ilçeye kazandırılan hobi bahçelerinde etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Başkan Yardımcıları Hasan Kılıç, Yusuf Görgüç, Ayhan Mazıoğlu ile Yüksek Çıta Koleji öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Öğrenciler ile birlikte hobi bahçesine yürüyüş gerçekleştiren Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, burada öğrencilerin hazırlamış olduğu folklor gösterilerini izledi.

Daha sonra Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Hepinizin 5 Haziran Dünya Çevre Koruma gününü kutluyorum. Merkezefendi Belediyemiz için çevre çok önemli. Merkezefendi Belediyesi olarak 2017 yılında yaklaşık 20 milyon adet siyah ve mavi poşetleri ücretsiz olarak 140 bin hanemize ulaştırmış bulunuyoruz. Amacımız siyah ve mavi poşetleri, özellikle ambalaj atıklarının normal atıklardan ayrı olarak toplanması ve bunların ekonomiye kazandırılmasıdır. Çünkü bu çevre anlamında çok çok önemli. Özellikle kâğıt ve ambalaj atıklarının ayrı toplanarak ayrı depolanıp ekonomi içine kazandırılması çok önemli. Şuana kadar Merkezefendi Belediyesi sınırları içerisinde geri dönüşüm kutuları dediğimiz, sokaklarda yer alan yaklaşık 220 adet kumbaramız var. Bunlardan önemli bir kısmı cam kumbaraları. Türkiye’de bu konuda en başarılı belediyelerden birisiyiz. Çünkü miktarlara baktığımız zaman en çok cam atığı toplayan ilçelerden birisiyiz. İlçemiz sınırları içerisindeki kapalı mekânlara şuana kadar yaklaşık 5 bin adet iç mekân kutusu yerleştirmiş bulunuyoruz. Buradaki amacımız yine ambalaj atıklarını normal evsel atıklardan normal çevre atıklarından ayrı olarak toplayabilmek. Belediye olarak 30 adet çöp kamyonumuzla çöp temizlik hizmeti veriyoruz. Ambalaj atıkları ile ilgili 10 adet ayrı geri dönüşüm aracımız var. Şuan herhalde ilçesinde miktar anlamında en yüksek oranda bu hizmeti veren en yüksek araçla veren belediyeyiz” dedi.



Fidanlar toprakla buluştu

Konuşmasının ardından öğrencilerle birlikte fidan dikimine geçen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, minik öğrencilerle çam fidanı dikti. Daha sonra öğrencilerle çevre hakkında kısa bir eğitici film izleyen Subaşıoğlu, öğrencilere hediyeler verdi.
Kaynak: İHA