'Balıkesirin En Özel Tatları' Hamburg'ta Tanıtıldı

Balıkesir’in Altıeylül Belediyesinde yöneticilik yapan eğitimci yazar Elvan Bahar Göktepe Hamburg Kültürler Arası Gönüllü Derneği’nin daveti üzerine "Balıkesirin En Özel Tatları" adlı yemek kitabının lansmanını Hamburg’taki gurbetçilerle gerçekleştirdi.

'Balıkesirin En Özel Tatları' Hamburg'ta Tanıtıldı
“Balıkesirin En Özel Tatları” adlı yemek kitabının lansmanını Hamburg’taki gurbetçilerle gerçekleştiren Altıeylül Belediyesinde yöneticilik yapan eğitimci yazar Elvan Bahar Göktepe kitaba büyük ilgi gösterildiğini belirtti.

Her biri vatan hasreti çeken Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelip Hamburg’ta yaşayan vatandaşlarla Osmanlı mutfağının tüm özellikleri ve inceliklerinden söz ettiklerini dile getiren Elvan Bahar Göktepe, “Tabii ki çıkartmış olduğum yemek kitabımın içinde bulunan tatları kimini efsanesiyle kimini çocukluk anılarımla harmanlayarak anlattım. Onları kendi zaman tünellerinde bir yolculuğa çıkarttığımı düşünüyorum. Farklı mezheplere rağmen insanların doğru iletişimle aralarındaki uzak mesafelerin yıkıldığına bir defa daha şahit oldum. Kendi yaşadığımız topraklardan kısa bir süre uzak kalmanın üzüntüsü büyük iken orada yaşayan gurbetçilerimize gerçekten sabırlı bir yaşam diliyorum” dedi.



"Müzik gibi yemek de insanları birleştirir"

Yurt dışında yaşayan gurbetçilerin çocuklarına çok büyük iş düştüğüne dikkat çeken Göktepe, "Eğitimlerini tamamlamalı ve söz sahibi olacakları makam ve mevkilere gelmeliler. Aileler çocuklarının kendi kültürümüzü ve dilimizi kullanmalarını unutmamalarını istiyorlar. Müzik gibi yemek de insanları birleştirir. Dili, dini, ırkı olmaz ve olmamalıdır. Yazmaya ve yazdıklarımı paylaşmaya devam edeceğim. Özel bir yere sahip olan Türk mutfağımızı, özellikle Balıkesir’i gelecek nesillere aktarmak en büyük arzum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA