Babası Dahil 26 Kişiyi Dolandırmaktan Tutuklandı

Amasya’nın Taşova ilçesinde babası dahil 26 kişinin belgelerini kullanarak bankalardan kredi çektiği ve zimmetine geçirdiği yaklaşık 1 milyon lirayı eğlence mekanlarında harcadığı iddia edilen PTT çalışanı ile ona yardım ettiği ileri sürülen 1 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, PTT Taşova Şubesinde çalışan Saadettin G. babası Fehmi G’nin de aralarında bulunduğu 26 müşterinin belgelerini kullanarak PTT ile anlaşmalı çalışan bankalardan çektikleri ve PTT ATM’sindeki paralarla birlikte toplamda yaklaşık 1 milyon lira ile izini kaybettirmesinin ardından İstanbul’da yakalandı. Dolandırıcılık olayına yardım ettikleri öne sürülen K.B. ve E.G’nin de Amasya’da polis tarafından yakalanarak gözaltına alınması sonrası Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Saadettin G. ve E.G. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

K.B. ile ifadesi alınmak üzere gözaltına alınan PTT Taşova Şube Müdürü L.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA