Aşut Açıklaması 'Önceliğimiz Çevre Olmalı'

İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, doğaya, denizlere, hızla nesli tükenen yaban hayata sahip çıkmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, “İnsan nüfusunun hızla arttığı, doğal kaynakların gün geçtikçe azaldığı günümüzde çocuklarımıza daha güzel bir gelecek, daha sağlıklı bir dünya bırakabilmek için önceliğimiz çevre olmalı” dedi.

Aşut Açıklaması 'Önceliğimiz Çevre Olmalı'
MTSO Başkanı Aşut, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, dünya mirası olan yaban hayat canlılarını korumanın her bireyin görevi olması gerektiğini vurgulayan Aşut, “Kirlenen doğanın, yok olan canlıların, alternatifi olmadığını unutmayalım. Oysa her geçen gün yeryüzündeki binlerce canlı yok olmakta. Yalnızca bizim bölgemiz olan İçel’e baktığımızda dahi Silifke Göksu Deltası Kuş Cenneti’nde yaşamlarını sürdüren kuş türleri, bitki türleri, sürüngenler, Akdeniz fokları, caretta caretta deniz kaplumbağaları, şişe burunlu yunus balıkları gibi birçok türün yaşamlarının yok olduğunu üzülerek görüyoruz. Çevrenin korunması, çevre problemlerinin önlenmesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha güzel ve sağlıklı bir çevrede yaşamasının sağlanması, onların çevre konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi ile mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarından eğitim kurumlarına, özel sektörden sivil toplum örgütlerine, medyadan tek tek bireylere kadar herkese çevre bilincinin oluşturulması ve korunması konusunda büyük görev ve sorumluluk düştüğünü kaydeden Aşut, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çevre, insan ve tabiat varlıklarının birbirleriyle entegre olduğu unutulmamalı. Birisinin kirlenmesi ya da yok olması tüm dünyayı etkileyecektir. Bu noktadan hareketle tabiatın korunması, tahribatının engellenmesi, 321 kilometre uzunluğunda sahil şeridine sahip olan İçel’imizin kumsalları yeşil alanlarının korunması ve artırılması, bu konuda kamuoyunun bilinçlendirilmesi büyük önem taşıyor. İçel’den başlayarak önce ülkemizi sonra tüm dünyayı daha güzel yarınlara taşımak istiyorsak hepimiz üzerimize düşeni yapalım. 5 Haziran Dünya Çevre Gününüz kutlu olsun.”
Kaynak: İHA