Anaokulu Öğrencileri İçin Bilim Ve Sanat Etkinliği

Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Polimer Teknolojisi Programı ile El Sanatları Programı öğretim elemanları ve öğrencileri, Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda, anasınıfı öğrencilerine yönelik hem eğlenceli hem öğretici etkinlikler düzenledi.

Anaokulu Öğrencileri İçin Bilim Ve Sanat Etkinliği
Etkinliğe; Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Metin Mazlum ve anasınıfı öğretmenleri ile birlikte Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Haydar Göksu ve Uzm. Sedat Kaya katıldı.

Etkinliklerde ilk olarak öğrencilerin evde aileleri ile birlikte yapabilecekleri asit-baz ve yoğunluk deneyleri gerçekleştirildi.

Gıda boyaları kullanılarak görselleştirilen deneylerde, mideye zarar veren ve çocukların tüketmemeleri gereken yiyecekler, kimyasal işlemler kullanılarak uygulamalı olarak anlatıldı. Yapılan görsel deneyler; öğrencilerin, hayata farklı açılardan bakmalarına ve ebeveynlerine anlatacakları güzel bir anı olarak hafızalarında yer etmelerine olanak sağladı.

Bilimsel çalışmaların ardından sanatsal aktivitelerle devam eden etkinlikte minik öğrenciler, geleneksel el sanatlarında ülkemizde önemli bir yeri olan “ebru” çalışması yapma imkanı da elde etti. Bu çalışma ile öğrenciler hem renk bilgilerini pekiştirdiler, hem de suyun üzerindeki çiçek desenlerinin kağıda nasıl aktarıldığını uygulamalı olarak öğrendiler. Her öğrenci ile ayrı ayrı ilgilenen Düzce Üniversitesi öğretim elemanları, gerçekleştirdikleri ebru uygulaması ile çocukları sanat dünyasında küçük bir yolculuğa çıkardılar.
Kaynak: İHA