Altınordu Yenileniyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde binaların estetik bir görünüm kazanması amacıyla başlattığı dış cephe iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Altınordu Yenileniyor
Altınordu ilçesinin sahil karayolu ile şehir merkezindeki ana arter caddelerine estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla başlatılan çalışmanın Akyazı Mahallesi Rus Pazarı Kavşağı ile Büyükşehir Belediyesi Durugöl yerleşkesi arasında bulunan güzergahtaki çalışma tamamlandı. 6.5 km uzunluğunda olan güzergahta toplam 225 binanın dış cephesi tek renkli, modern ve birbirine uyumlu hale getirilerek yenilendi. Halkın büyük beğenisini kazanan proje, trafiğe kapatılan ve halen alt yapı çalışmalarının sürdüğü Süleyman Felek Caddesi’ne kaydırıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesinde araç trafiğine kapatılan Süleyman Felek ve Zübeyde Hanım Caddesi’nde de dış cephe iyileştirme çalışması yapacaklarını belirtti.

Başkan Yılmaz, “Bu güzergahtaki binaların dış cepheleri, Büyükşehrimizin mimari yapısı ve görünümüne uygun olarak düzenlenecek. Yalı Camii ile İsmet Paşa Caddemizin girişine kadar olan kısımda dış cephe iyileştirme çalışması yapacağız. Yaklaşık 115 binanın dış cephesine müdahale edeceğimiz proje kapsamında, 700 m’lik uzunluğa sahip Süleyman Felek Caddesi üzerinde bulunan binaların ön cephesi ve 44 binanın da yan cepheleri yapılacak. Yürüteceğimiz çalışmayla binalarımızın renk ve görünümleri, yayalaştırma çerçevesindeki projemizle birlikte uyumlu hale getirilecek” dedi.

Süleyman Felek Caddesi’nde aynı zamanda alt yapı çalışmalarının da sürdüğünü belirten Yılmaz, “Fidangör mevkisinden Süleyman Felek Caddesi’nin sonuna kadar olan güzergahta alt yapı çalışmalarının tamamlanması, binaların dış cephesinin giydirilmesinin hemen ardından yürüyüş yollarının yapılması ve çevre düzenlemesini yıl sonuna kadar tamamlayacağız” dedi.

Kaynak: İHA