Aksu'daki Çöp Alanı Rehabilite Edilecek

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Aksu Mahallesi'ndeki çöp sahasının rehabilitasyonun sağlanarak, yapılacak dolgu çalışmasıyla beraber söz konusu alanın rekreasyon merkezi olarak kazandırılacağını bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesinde yapımı tamamlanan katı atık bertaraf tesisi sayesinde Giresun'un çöp sorununun çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Tesisin hizmete girmesiyle mevcut çöp sahasının rehabilitasyonun gerçekleşmesi için çalışma başlatıldığını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:

'Sıra, Aksu Mahallesi'ndeki çöp dağını ortadan kaldırmaya gelmiştir. Yeni bir çalışma başlatacağız. Sayın Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli, Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Haseki ile Sayın Giresun Valisi Hasan Karahan'la bu konuda değerlendirmeler yaptık. Giresun İl Özel İdaresi tarafından yapılacak proje ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteği ile deniz dolgusu genişletilmek suretiyle çöp dökülmüş alanın rehabilitasyonunu sağlayacağız.'

- Rekreasyon alanı olacak

Öztürk, dolgu çalışmasıyla mevcut alanın daha da genişleyeceğini belirterek, 'Böylece bu alana yapılacak yeşil sahalar, parklar, spor ve dinlenme alanları ile rekreasyon çalışmaları sonucunda Aksu Mahallesi nefes alacak. Giresun bir sorununu daha çözmüş olacak. Uzun bir zaman alacak ama bu sorunun çözümü için kararlıyız.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA