AK Parti MYK Üyeleri, FETÖ Çatı Davasını Takip Etmek Üzere Sincan Cezaevi Kampüsü'ne Geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Bütün demokratlar, vatanseverler gerçek kişi olarak, tüzel kişi olarak 15 Temmuz darbe sürecinin mağduru durumundadır. Hepimiz mağdur durumdayız, millet bu davanın mağduru durumundadır" dedi.

AK Parti MYK Üyeleri, FETÖ Çatı Davasını Takip Etmek Üzere Sincan Cezaevi Kampüsü'ne Geldi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, FETÖ çatı davasını takip etmek üzere Sincan Cezaevi Kampüsü’ne geldi. Burada 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşların yakınlarıyla selamlaşan heyet, ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Heyet adına açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı,"Bütün demokratlar, vatanseverler gerçek kişi olarak, tüzel kişi olarak 15 Temmuz darbe sürecinin mağduru durumundadır. Hepimiz mağdur durumdayız, millet bu davanın mağduru durumundadır. Dolayısıyla bu davayı başından itibaren her aşamasını her zeminde, her yerde belki görünür olmuyor ama çok yakınen takip etmekteyiz" diye konuştu.



"Adalet haklıya hakkını vermek, haksıza haddini bildirmektir"

15 Temmuz darbe girişiminden siyasi parti olarak mağdur olduklarını belirten Hayati Yazıcı, "Bu alçak darbe teşebbüsünün mağdurlarından olan siyasi parti olarak davaya müdahil olma talebinde bulunmuş ve talebimiz kabul edilmiştir. Dolayısıyla müdahil olarak vekillerimiz, avukatlarımız bu davada partimizi temsil etmektedir. Adalet haklıya hakkını vermek, haksıza haddini bildirmektir. Türk yargısı inancımız odur ki, bu alçak darbenin asli maddi, asli manevi tüm failleri en ağır cezayı alacaklardır; bunu hep birlikte yakınen takip ediyoruz. Hiç kimsenin işlediği suç yanında kalmayacaktır. Bazı görüntüler var bunları görüyoruz. Bu da bir atasözüyle ifade ediliyor ’Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar’. Bunun sanki bir pratiğini görüyoruz ama tabii ki yargılama sadece beyanlara yaslanmaz, çok güçlü kanıtlar, belgeler var. Yargı bunları değerlendirecek" ifadelerini kullandı.

Heyet basın açıklamasının ardından şehit aileleri ile birlikte davanın görüleceği duruşma salonuna gitti.
Kaynak: İHA