Zeytinciliğin Islahı Ve Yabanilerin Aşılattırılması Kanunu

Zeytin Sektörü Bileşenleri, Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderilen, '3573 sayılı zeytinciliğin ıslahı ve yabanilerin aşılattırılması' hakkındaki kanununun, sektörü zor duruma düşüreceğini iddia etti.

Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi İcra Direktörü Dr. Mustafa Tan, Edremit Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nde (TARİŞ) düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, söz konusu yasa değişikliğinin geçmişte farklı adlar altında 6 kez TBMM'ye gittiğini, meclisin ise değişiklikleri uygun görmediğini anımsattı.

Amaçlarının zeytin ağaçlarını korumak ve zeytin üreticisinin hakkını savunmak olduğunu belirten Tan, şöyle konuştu:

'Herhangi bir partinin veya siyasi görüşün propagandasını yapmıyoruz. Dolayısıyla biz siyaset üstü bir mesaj vermek istiyoruz. Bu ağaçlar bizim ve bizden önce de vardı. Bizden sonra da çocuklarımıza, torunlarımıza devrolacak. Biz sanayinin ve üretimin gelişmesinin karşısında değiliz. Bilakis Türkiye'nin koyulmuş olan hedeflere daha kısa ulaşmasından yanayız.'

Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı Mehmet Hakkı Semerci de TBMM'de çıkarılacak bir kanunun taraflarından biri ve en önemlisi olan zeytincilerin bu kanunun yapımında, yapım aşamasının içinde olmamasının son derece hüzün verici olduğunu dile getirdi.

Edremit Zeytin ve Zeytinyağı Borsası Başkanı Tarkan Denizer, Ayvalık Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği Başkanı Aydın Şensal, Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon, Edremit Ziraat Odası Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker'de birer konuşma yaparak meclise gönderilen yasa değişikliğinin sektörü ve sektörde faaliyet gösterenleri zor duruma düşüreceğini dile getirdi.

Kaynak: AA