Yıldırım Müdahaleye Tam Not

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde kötü hava muhalefeti nedeniyle yaşanan olumsuz durumlara anında müdahale eden Yıldırım Belediyesi, gerçekleştirdiği çalışmalarla vatandaşların mağduriyetini kısa sürede giderdi.

Yıldırım Müdahaleye Tam Not
İlçede gün boyunca süren fırtına ve yağmur nedeniyle günlük hayatı zorlaştıran olumsuz durumlar Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri, Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmasıyla önlendi. Yıldırım Belediyesi bünyesinde hizmet veren 15 açık kasa araç, 15 çöp kamyonu, 5 süpürge aracı, 3 arazöz, 1 sepetli araç, 1 yol yıkama aracı ve 200 kişilik personel saatler süren çalışmalar sonucunda mahallelerde yaşanan sıkıntıları giderdi. Su baskını oluşan ev ve iş yerlerine müdahale eden ekipler, yollara devrilen ağaçları kaldırarak su baskınıyla cadde ve sokakları kapatan moloz birikintilerini temizleyerek vatandaşların mağdur olmamasını sağladı.

"Ekipler anında müdahale etti"

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, vatandaşların mağdur olmaması için tüm ekiplerin gün boyunca teyakkuz halinde olduğunu söyleyerek, "Yaşanan kötü hava muhalefeti nedeniyle belediyemiz bünyesinde bir kriz merkezi oluşturarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Toplam 40 aracımız ve 200 kişilik personelimizle yaşanan sıkıntılara anında müdahale ederek, günlük yaşamı zorlaştıracak olumsuzlukların önüne geçtik" dedi.

Ekiplerin ilçe genelinde gerçekleştirdiği çalışmaların kısa sürede netice verdiğini de aktaran Başkan Edebali, "Yağmur nedeniyle su baskını yaşayan ev ve iş yerlerindeki su ve çamurların tahliyesini yaptık. Aynı zamanda devrilen ağaçları kaldırıp, biriken moloz yığınlarını temizleyerek cadde ve sokaklardaki ulaşımı kesintiye uğramamasını sağladık" diye konuştu.

Başkan Edebali’den planlı şehir vurgusu

Yaşanan her olayın bir tecrübe olduğunu da hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Afetler, geçmişte de oldu gelecekte de olmaya devam edecek. Bizim görevimiz, bu afetler sonrasında yaşanacak olumsuzlukları en aza indirmek. İlçemizde oluşabilecek bu ve benzeri sıkıntılara karşı 7/24 hazırlıklıyız. Mahallelerimizdeki riskleri azaltacak düzenlemeleri yapmaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sürekli dile getirdiğimiz ‘kentsel dönüşüm bir tercih değil zorunluluk’ gerçeğini bu tecrübelerle yaşamaya devam ediyoruz. Bu olumsuzluklarının tekrar yaşanmaması için, Yıldırım’ın yeniden planlanarak sağlıklı bir yapılaşmaya kavuşturulması temel önceliğimiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA