Yeni Çeltek Kömür İşletmesinden Çalışanlarına İftar

Yeni Çeltek Kömür ve Maden İşletmelerinin geleneksel iftar buluşması, Sorgun ilçesinde üst düzey yönetici ve çalışanları bir araya getirdi.

Termal Otel’de düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Milletvekili Ertuğrul Soysal, Kaymakam Mustafa Altınpınar, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ertürk, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ömer Bayrak, Yeni Çeltek Kömür ve Maden İşletmeleri Genel Müdürü Abdurrahman Murat, yönetim kurulu üyeleri, işçiler ve davetliler katıldı.

İftar sonrası bir konuşan Milletvekili Soysal, Yeni Çeltek Kömür İşletmelerinin bir zamanlar işçilerin maaşlarını zor öderken, bugün büyük yatırımlara imza atacak seviyeye geldiğini belirtti.

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ertürk de yaptığı konuşmada, kendisinin kömür konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını, asıl branşının enerji olduğunu ifade ederek, 'İnşallah sizlerin çalışması, gayreti, biz de elimizden gelenin en iyisini yaparak bu şirketi ülkemiz madenciliğinde söz sahibi, marka bir şirket yapacağız. Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın hedefleri doğrultusunda bu şirketi en üst düzeye çıkarmak için çalışacağız.' dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de yaptığı konuşmada, Sorgun’un her tarafının kömür olduğunu, evlerin altında dahi kömür madeni bulunduğunu vurguladı.

Yeni Çeltek Kömür ve Maden İşletmelerinin Sorgun’da yarım asırdan fazladır hizmet verdiğini belirten Şimşek, işletmenin ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu aktardı.

Kaynak: AA