Londra'da Terör Saldırıları

İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşanan üç farklı olayda 6 kişi hayatını kaybederken, 3 zanlı öldürüldü.

Londra'da Terör Saldırıları
İngiltere’nin başkenti Londra’da gece saatlerinde beyaz bir kamyon kalabalığın arasına daldı. Bu olaydan kısa bir süre sonra da Londra Köprüsü yakınlarında bulunan bir restoranda bıçaklı saldırı yaşandı. Saldırganlar 3 kişinin boğazını kesti. Kısa bir süre sonra ise Vauxhall bölgesinde üçüncü bir olay yaşandı. Bir bıçaklama vakası olduğu ifade edilen olayın diğer saldırılarla bir bağlantısı bulunmadığı ifade edildi. Polis, Londra Köprüsü ve restoranda yaşanan olayların terör saldırısı olarak değerlendirildiğini ancak üçüncü olayın terör saldırısı olarak değerlendirilmediğini bildirdi. 6 kişinin hayatını kaybettiği olaylarda, 3 zanlı polis tarafından öldürüldü. İngiliz polisi, 3 zanlının da üzerinde patlayıcı bulunduğu iddia edilen kıyafet giyindiğini bildirdi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, gece saatlerinde yaşanan olayları “ürkütücü” olarak değerlendirdi. Londra Belediye Başkanı Sadık Han ise, “Kasti olarak masum insanların hedef alındığını" dile getirdi.

Mart ayında da Westminster’da bir araç kalabalığı ezmiş, ardından bıçaklı saldırı dehşeti yaşanmıştı. Olayda 5 kişi hayatını kaybetmişti. İki hafta önce ise Manchester Arena’da gerçekleştirilen saldırıda 22 kişi hayatını kaybetmişti.
Kaynak: İHA