Kabadüz Çambaşı Kayak Tesisine 4 Milyon Ödenek

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, yapımında sona yaklaşılan Kabadüz Çambaşı Kayak Tesisi için Kültür ve Turizm Bakanlığından 4 milyon liralık ödenek çıkarıldığını belirtti.

Gündoğdu, yazılı açıklamasında, 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na yapılan tesisin yıl sonunda hizmete açılmasının planlandığını kaydetti.

Çambaşı Kayak Tesisi'nin açılması için ellerinden geleni yaptıklarını aktaran Gündoğdu, 'Ordu’yu bölgenin önemli kış turizmi merkezlerinden biri haline getirecek tesislerin inşası yüzde 90 oranında tamamlandı. Kar kalitesi ve 1.5 metreyi aşan kar kalınlığıyla profesyonel ve amatör sporculara da hizmet verecek tesisin kalan kısmının hızla bitirilerek yıl sonunda kayak sezonuna yetiştirilmesi öngörülüyor.' ifadesini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tesislerin tamamlanması için 4 milyon lira ödenek çıkardığını belirten Gündoğdu, 'Kayak merkezi ve otellerin hizmete girmesiyle Ordu kış turizminin bölgedeki merkezi olacak. Tesisin şehrimizin tanıtımına ve ekonomisine de önemli katkıları olacaktır.' açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA