Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Tunus'ta

Le Drian:'Tunus'un doğru yolda ilerleyen demokratik geçiş süreci, terörizme karşı verilen en iyi karşılıktır'Tunus Dışişleri Bakanı Cihinavi:'Dün Londra'daki terör saldırısı da bir kez daha göstermiştir ki terörün dini, rengi, ırkı ya da sınırı yoktur.'

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Tunus'ta, demokratik geçiş sürecinde Tunus'a 'tam destek verdiklerini' söyledi.

Le Drian, göreve gelmesinin ardından gerçekleştirdiği ilk yurt dışı gezisinde Tunus'un başkentindeki Bardo Müzesi'nde Tunuslu mevkidaşı Hamis el-Cihinavi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Le Drian, 'Avrupa dışına gerçekleştirdiğim ilk ziyarette, Fransa'nın, demokratik Tunus'a verdiği desteği ve onunla tam bir iş birliği içinde olduğunu belirtmek üzere buradayım. Tunus'un doğru yolda ilerleyen demokratik geçiş süreci terörizme verilen en iyi cevaptır.' dedi.

Tunus'un Fransa gibi 'vahşi' terör saldırılarının kurbanı olduğuna işaret eden Fransız bakan, Magila Dağı yakınlarında kaçırılan ve hafta sonu cesedi bulunan Tunuslu çoban için Tunuslulara taziyelerini iletti.

Tunus Dışişleri Bakanı Cihinavi de 'Dün Londra'daki terör saldırısı da bir kez daha göstermiştir ki terörün dini, rengi, ırkı ya da sınırı yoktur.' diyerek, Fransa'ya ve Fransız halkına birliktelik ve desteği için teşekkür etti.

Cuma akşamı Sidi Buzid dağında çobanlık yaparken kaçırılan Halife el-Sultani'nin cesedi dün güvenlik güçlerince bulunmuştu.

Ülkenin ortasında yer alan Magila Dağı'nda El-Kaide ve DEAŞ terör örgütlerine mensup silahlı gruplar faaliyet gösteriyor. Aynı bölgede, hafta sonu hayatını kaybeden Halife el-Sultani'nin kardeşi de 2015 yılında bölgedeki silahlı gruplar tarafından kaçırılıp öldürülmüştü.

DEAŞ'a ait yayın organında, hafta sonu çobanın hayatını kaybettiği saldırının sorumluluğunu üstlenirken öldürülen Halife Sultani'nin Tunus ajanı olduğunu iddia edilmişti.
Kaynak: AA