FETÖ'nün 'Çubuk Merkez Mütevelli Heyeti' Davası Başlıyor

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 'Çubuk Merkez Mütevelli Heyeti Yapılanması' ve FETÖ ile iltisaklı okulların yönetici ve çalışanlarının da bulunduğu 24'ü tutuklu, 78 şüpheli hakkında açılan davanın ilk duruşması yarın yapılacak.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davanın iddianamesinde, FETÖ'nün sözde 'Çubuk imamı' Ahmet Tavlaşoğlu'nun da arasında olduğu sanıkların 'silahlı terör örgütünü yönetmek', 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet' suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor.

Firari sanıklardan Ahmet Tavlaşoğlu, Fatih Çelik, Erdoğan ve Müzeyyen Yılmaz hakkında kırmızı bülten çıkartıldığı öğrenildi.

İddianamede, tutuklu sanıklardan Onur Torgaylı'nın 2010-2013 yıllarında FETÖ'nün sözde 'Çubuk imamı' olduğu, 2013'te yerine Tavlaşoğlu'nun getirildiği belirtildi.

Sanıklardan 5'inin Adıyaman, İzmir, Çorum, Samsun ve Ordu'daki cezaevlerinde olduğu, 50'sinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA