Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de

Zeybekci: 'O terör örgütünü yaratanların sonra onları başka bir terör örgütüyle temizlemeye kalkışmalarını, bir ülkeyi bölerek orada gayrimeşru, mezhebi belirsiz devlet ve devletçikler yaratmak gibi gayret içinde olduklarını biliyoruz. Ve bunlara müsaade etmeyeceğiz' 'Kimse heveslenmesin. Bu milletin evlatları da asla yeise kapılmasın. Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça bu milletin ili ve töresi bozulmayacaktır. Tarih boyunca da var olmaya devam edecektir'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 'O terör örgütünü yaratanların sonra onları başka bir terör örgütüyle temizleyeme kalkışmalarını, bir ülkeyi bölmelerini, bölerek orada gayrimeşru, mezhebi belirsiz devlet ve devletçikler yaratmak gibi gayret içinde olduklarını biliyoruz. Ve bunlara müsaade etmeyeceğiz.' dedi.

Zeybekci, Denizli Valiliğince şehit aileleri ve gaziler için bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katıldı.

Şehitlere rahmet, aileleri ve yakınlarına sabır, gazilere de sağlık ve uzun ömür dileyen Zeybekci, ülkeye tehdit oluşturan odaklara karşı amansız bir mücadele verildiğine işaret etti.

Bu konuda inançlı ve kararlı olmaya devam edeceklerini, Türkiye'ye yazılan senaryoları iyi bildiklerini kaydeden Zeybekci, şöyle konuştu:

'Bugün terör örgütlerini yaratanları biliyoruz. O terör örgütünü yaratanların, sonra onları başka bir terör örgütüyle temizleyeme kalkışmalarını ve bizim kültür coğrafyası olan bir coğrafyada bir ülkeyi bölmelerini, bölerek orada gayrimeşru, mezhebi belirsiz devlet ve devletçikler yaratmak gibi gayret içinde olduklarını biliyoruz. Ve bunlara müsaade etmeyeceğiz. Bunun da gereğini sonuna kadar yapacağız. Hiç kimse tabiat kurallarına aykırı davranamaz, hiç kimse akıntıya karşı kürek çekemez. Burada asla unutmasınlar ki akıntı biziz.'

'Bu mücadeleyi 'Sen Kürt'sün, sen Türk'sün, o Arap'tır, bu Sünni'dir, bu Alevi'dir' diye değil 'Sen sağcısın, sen solcusun' diye değil, bu aziz vatanın üzerimizdeki hakkını bilerek yürüteceğiz.' diyen Zeybekci, bu milletin bu uğurdaki son kararlılığını da 15 Temmuz'daki darbe girişiminde gösterdiğine işaret etti.

Zeybekci şöyle devam etti:

'Biz bu toprakları vatan olması için ecdadımızın kanlarıyla suladık, yavrularımızın kanlarını da oraya verdik. Saçını okşamaya kıyamadığımız, tırnağının çıtlamasına dayanamadığımız, yüzüne bakmaya doyamadığımız yavrumuzu bu topraklara verdik. Onun için bu topraklar kutsaldır. En sevdiklerimizi verdik. Gazilerimiz kanlarını akıttılar, vücutlarının parçalarını bu topraklara verdiler. Eminim gerekirse canlarını bile vermekten çekinmezler. Çünkü şehit olmak niyetiyle çıktılar o yola, niyetleri şehit olmaktı nasip olmadı, gazi oldular. Onun için kimse heveslenmesin. Siz de bu milletin evlatları da asla yeise kapılmayın. Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça bu milletin ili ve töresi bozulmayacaktır. Tarih boyunca da var olmaya devam edecektir Allah'ın izniyle.'

İftar programına Vali Ahmet Altıparmak , AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Kaynak: AA