Cizreliler Kardeşlik İftarında Biraraya Geldi

Ankara Sevgi Kardeşlik ve Dostluk Platformunca organize edilen iftar programında Cizre’deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar bir araya geldi.

Cizreliler Kardeşlik İftarında Biraraya Geldi
Ankara Sevgi Kardeşlik ve Dostluk Platformu ile Şırnak Memur-Sen Başkanlığının Cizre’de ikincisini düzenlediği Kardeşlik Platformu iftar programında sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar bir araya geldi.

Sevgi, Dostluk ve Kardeşlik Platformu’nun geleneksel hale getirip Cizre’de ikincisi düzenlediği iftar programı geniş bir katılımla gerçekleşti. Programda konuşan Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Hayrullah Başer, "Türkiye şuan bir fay kırıklığı yaşıyor, bir manevi DNA bozukluğu ile uğraşıyor. Uzun bir süre sürecek olan manevi bir rehabilitasyona ihtiyacı olduğuna kanaatindeyim" dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde aralarında Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı, İnfak Vakfı ve Yardımeli Derneği’nin bulunduğu Sevgi, Dostluk ve Kardeşlik Platformu temsilcileri iftar yemeğinde Cizrelilerle bir araya geldi. Öğretmenevi’nde düzenlenen iftar programına Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Hayrullah Başer, Araştırma Kültür Vakfı Başkanı Metin Mahitapoğlu, İnfak Vakfı Başkanı Ömer Köse, Yardımeli Derneği Başkanı Mehmet Sılay, Şırnak Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Çatı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

İftar programının açılış konuşmasında konuşma yapan Memur-Sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı, "Bu Ramazan ikincisini düzenlediğimiz iftar programına vesile olan Sevgi Dostluk ve Kardeşlik platformuna, platformun üyesi olan STK’larımıza ve genel başkanlarına şükranlarımızı arz ederim" dedi.

Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Hayrullah Başer ise, geçtiğimiz yıl barış ve kardeşlik köprüleri kurmak için başlattıkları iftar yemeklerini geleneksel hale getirdiklerini ve bu yıl ikincisi düzenlendiklerini kaydetti.

Türkiye’nin bir fay kırıklığı ve bir manevi DNA bozukluğu ile yaşadığını ve bundan dolayı da uzun bir süre sürecek olan manevi bir rehabilitasyona ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Başer, ”At izi it izine karıştı deniliyor, ayırmakta zorluk var çünkü küresel güçler bu noktaya gelirken çok hesaplı kitaplı geldiler. Toplum ve bizi yönetenlerin buna hazır olmadığını bugün daha iyi anlayabiliyoruz. Bu güçler dini anlayışın yanlışlıklardan istifade ettikleri gibi bir başka konu da etnik sapmalar geçirdi. Çünkü bizim bu zaaflarımızı bu dünya bu İslam coğrafyasında insanlarımız aç, yoksul, fakir harp devam ediyor ve vekalet savaşları devam ediyor.Bu ülkenin zenginliklerini, yer altı zenginliklerini, enerji kaynaklarını küresel güçler götürüyor bizi birbirimizle savaştırıyor iki tarafta şehit olduk diyor. Bu bizim ızdırabımız. Bu Edirnelinin de ızdırabı, Cizrelinin de ızdırabı. Bu Diyarbakırlının da, Samsunlunun da ızdırabıdır. Bu bütün İslam aleminin ızdırabıdır" diye konuştu.

Kaynak: İHA