Burhaniye' De Çevre Ve Halk Sağlığı Paneli Düzenlendi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Çevre Platformu’nun öncülüğünde Çevre ve Halk Sağlığı Paneli düzenlendi. Reha Yurdakul Kültür Merkezindeki panelde çevre sorunlarına dikkat çekilirken, herkesin çevreye sahip çıkması istendi.

Burhaniye' De Çevre Ve Halk Sağlığı Paneli Düzenlendi
Burhaniye’deki Çevre ve Halk Sağlığı Paneli’ne Prof. Dr.Ali Osman Karababa ve Avukat Arif Ali Cangı konuşmacı olarak katılırken, açış konuşmasını yapan Çevre Platformu Sözcüsü Avukat Filiz Sonsuz, Ahmet Nedim Hergül’ün çevre şiirini okudu ve katılımcılara teşekkür etti. Burhaniye Kent Konseyi Başkanı Necmi Şengider de, vatandaşları çevre konusunda aydınlatmak için panelin düzenlendiğini anlattı ve çevreye el birliğiyle sahip çıkılmasını söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Prof.Dr. Ali Osman Karababa, doğal dengeyi insanların bozduğunu kaydetti.

Fotoğraflar eşliğinde konuşmasını sürdüren Prof. Karababa,” Doğaya müdahale etmeyelim. Bizde eko sistemin bir parçasıyız. Doğayı sömürdük. İnsanlar kentlerde toplantı. Günümüzde, hava, toprak, su ve gıdalar bozuluyor. Çevre kirliliği bir çok hastalığın sebebidir. Çevreyi kirleterek bindiğimiz dalı kesiyoruz. Biz çevremizi sağlıklı ve temiz tutmak zorundayız. Başka türlü sağlık sorunlarından kurtulamayız. Çevremizde sağlığımızı olumsuz etkileyecek çok etken var. Doğa kendisine verdiğimiz zararı bizden geri alır. Suyumuzu ve toprağımızı koruyalım. Bir şeyleri bilmek yetmiyor. Evlerinizden çıkın ve doğayı kirletenlerle mücadele edin. Bunun için birlik ve beraberlik içinde olalım” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Avukat Arif Ali Cangı’da çevre ile ilgili hukuki konuları anlattı.
Kaynak: İHA