Başkan Tütüncü, Kepez'i Havadan Gözlemledi

Türk Hava Kurumu(THK) Karain Pisti’ni ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Cessna tipi uçakla yaptığı gezintide ilçenin gelişim sürecini havadan gözlemledi.

Başkan Tütüncü, Kepez'i Havadan Gözlemledi
Kepezlilere havacılığı özendirme amacıyla THK işbirliğine hazırlanan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Cessna tipi uçak ile yaptığı gezintide ilçenin şehircilik bakımından gelişim sürecini de havadan gözlemledi. Son bir ayda üçüncü kez gittiği THK Karain Pisti’nde THK Antalya Şubesi Başkanı Vasıf Yüceliş, pist müdürü Halis Atmış, eğitmen pilot Üner Beköz ile çeşitli havacılık eğitmeni ve görevlileri tarafından karşılanan Başkan Tütüncü, keyifli bir gün geçirdi.

Maket uçakları inceledi

THK’nın hizmetleri, görevleri ve yeni hedefleri hakkında bilgi alan Başkan Tütüncü, ardından uzaktan kumandalı maket uçakların yer aldığı hangarı inceledi. Maket uçak tutkunları hakkında da detaylı bilgi alan Hakan Tütüncü, bu hobiye meraklıların sayısının gün geçtikçe daha da arttığını öğrendi.

İlçeye tepeden bakış

Programın sonunda Eğitmen Pilot Üner Beköz’ün kullandığı Cessna tipi uçağa binen Tütüncü, yaklaşık yarım saat boyunca gezinti yaptı. Son yıllarda imar ve şehircilik alanında çok büyük yatırımların yapıldığı Kepez’i havadan gören Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, özellikle Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüklerinin yaptığı hizmet yatırımlarını tek açıdan görme fırsatı buldu.

Karain fayda sağlıyor

Çeşitli havacılık eğitimleri, yarışmalar, havacılık tutkunlarına sağladığı imkanlar ile THK’nın Karain Havaalanı’nı faydalı bir şekilde kullandığını ifade eden Tütüncü, “THK havacılığı sevdirmek için ilgili yenilikleri gençlere, çocuklara ve yetişkin öğrencilere verme anlamında çok önemli çalışmalar yapıyor” dedi.

Kaynak: İHA