Başkan Ataç'tan Cam Emekçilerine Destek

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, grev hakları ve talepleri için eylem yapan cam işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

Başkan Ataç'tan Cam Emekçilerine Destek
Grev kararlarının milli güvenlik gerekçesi ile ertelenmesi üzerine işyerini terk etmeyen ve Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Paşabahçe fabrikası önünde eylem yapan işçileri ziyaret eden Başkan Ataç, emekçiler tarafından coşku ile karşılandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kristal-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, eylem yapan emekçiler adına Başkan Ataç’a teşekkürlerini iletti.

İşçilere hitap eden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, emekçilerin her zaman haklarını aramak zorunda bırakıldığına dikkat çekerek, “Her zaman sizi hak aramaya yöneltiyorlar. Referandumda halk adına, emek adına hayır denilmesi gerektiğini anlattım. Sizin en doğal hakkınız olan emeğinizi vermiyorlar. OHAL bahane ediliyor, ulusal güvenlikle ilgili sıkıntı yaratıyorlar. Arkadaşlar, Kristal-İş işçisi ne zaman ulusal güvenliği tehlikeye soktu. Aksine ülke için en güzel işleri emekçilerimiz yaptı. Biz diyoruz ki karşı tarafa, gelin anlaşalım, sokağa dökülmeyelim. Geçen hafta Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin grup toplantısındaydım ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu çok güzel bir şey söyledi.

Biz emeğini yasal yoldan arayan emekçimizin yanındayız dedi.

Biz burada birçok toplantıya katıldık. Hep sizin yanınızda, hakkınızın yanında olduk. Dileğim kimse sıkıntı yaşamadan haklarınız verilsin ve mutlu bir şekilde evimize dönelim” ifadelerini kullandı.

İşçiler de, Başkan Ataç’a teşekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA