Alaplı'da Taş Ve Bez Bebek Kursu

Alaplı Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR destekli ev hanımlarına yönelik ikincisini açtığı taş ve bez bebek kurslarıyla hanımları eğiterek aile bütçelerine destek olmaları için meslek sahibi yapıyor.

Alaplı ilçesinde ikincisi açılan taş ve bez bebek kursuna katılan 50 ev hanımı, sahilden topladıkları çakıl taşları ve odun parçalarını renklendirerek süs bebekleri yapıyor. Büyük taşlarla bebeğin gövdesini, daha küçüklerinden ise baş, kol ve bacaklarını yapan kursiyerler, üzerilerine motifler çizerek yöresel kıyafet ve aksesuarlarla süslüyorlar.

Kursa katılarak taş bebek ve bez bebek yapmayı öğrenen kadınlar, aile bütçelerine katkı sağlama imkanı buluyorlar.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aldulrahman Tülüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev hanımlarının kullandıkları malzemelerin büyük bir kısmını doğadan topladıklarını söyledi.

Ortaya çıkan eserleri hediyelik eşya reyonunda değerlendirmeyi planladıklarını anlatan Tülüce, 'Burada ev hanımları 3 türlü bebek yapıyor. Taş bebek, kitre bebek ve bez bebek gibi. Ayrıca gecen yıl ilkini açtığımız bebek yapım kursundan mezun olan ev hanımlarımız evlerinde bebek yapımına devam ederek aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.' dedi.

Kaynak: AA