ADÜ Nazilli İİBF 1700 Öğrencisini Uğurladı

Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 21. dönem mezunlarını uğurladı.

ADÜ Nazilli İİBF 1700 Öğrencisini Uğurladı
İktisat, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Sosyal Hizmet, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümlerinden mezun olan toplam bin 700 öğrenci için düzenlenen mezuniyet törenine yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen ve büyük coşkunun yaşandığı ADÜ Nazilli İsabeyli yerleşkesindeki 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet törenine Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Erdemir Gündoğmuş, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yalçın Gürenci, çevre ilçelerdeki Meslek Yüksek Okullarının dekanları, akademisyenler, öğrenci yakınları ve mezun öğrenciler katıldı.

“ADÜ’de en fazla mezun veren fakülteyiz”

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Erdemir Gündoğmuş, Fakültenin 1992 yılında kurulduğunu ve 1993 yılında da bir bölümle eğitim öğretime başladığını ifade ederek, “İlk mezunların sayısı sadece 46 idi. Bugün 9 bölümde toplam bin 700 öğrencimizi mezun etmenin sevincini yaşıyoruz. Adnan Menderes Üniversitesi’nde de en fazla mezun veren fakülte olarak bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Son iki yıldır özellikle fiziki imkanlar açısından fakültemizde gayet güzel gelişmeler yaşanıyor. Geçmişe kıyasla günümüzde bu fakültenin daha fazla önemsendiğini bize hissettiren ve her konuda bizden desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a müteşekkiriz. Nazilli’ye bir değer katan fakültemize her daim desteklerini esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Haluk Alıcık şahsında bütün Nazillilere de teşekkürü bir borç biliyorum”

Destek verenlere teşekkür etti

Akademisyen arkadaşlarında da teşekkür eden Gündoğmuş, “Kurumumuza ayak bastıklarından itibaren öğrencilerimize büyük emekler verdiniz, çaba sarf ettiniz. Onlara sadece eğitim akademik bilgiler vermekle kalmadınız, onları dürüst, ahlaklı, öz güveni yüksek bireyler olmalarında model insan oldunuz. Bu konuda sizlere katkılarınız ve destekleriniz için teşekkür ediyorum” derken, öğrencilere seslenerek, “Bu gün yaşamınızda yeni bir dönem başlıyor. Sahip olduğunuz diplomalar size önemli sorumluluklar yüklüyor. Kendinize gerçekçi hedefler koyarak geleceğinizi planlayın. Unutmayın ki dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Zorluklarla mücadele gücünüz hiç kaybetmeyin” dedi.

Prof. Dr. Tunca’dan velilere ve öğrencilere öğüt

Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca da yaptığı konuşmada, öğrencilerinin başarıları ile gurur duyduğunu ifade ederek, “Sevgili gençler, bu gün mezun oluyorsunuz. Son derece gelişmiş, iyi bir akademik kadro tarafından sektörün ihtiyaçlarını en iyi cevap verebilecek şekilde yetiştirildiniz. Gelecek kaygınız olmasın. Mezuniyetiniz hepinize hayırlı olsun. Sizler adına sizleri bugüne kadar getiren velilerinize teşekkür etmek istiyorum. Sizlerin de emekleri ile bugün mezun olacak olan bu pırıl pırıl gençlerimiz hemen iş bulamayabilir. Bu gençler mutlaka sektörde tutunacaklar ve iyi bir noktaya gelecekler. Biz bundan eminiz. Onları çok iyi bir akademik kadro ile yetiştirdik ve başarılı olacaklarından eminiz. Bu nedenle bu tutunma noktasında kısa bir süre daha onlara destek olmanızı rica ediyorum.”

Eksik kadroya rağmen başarı geldi

Akademik kadrolarının eksiklerinin olmasına rağmen Nazilli olarak geçen yıldan bu yana sürekli kalite noktasında bir ilerleme olduğunun da altını çizen Tunca, “Nazilli’nin ilerlemesi takdire değer. Her geçen gün yeni başarılarla karşımıza çıkıyorlar. O yüzdende Nazilli Fakültemizin kısa, orta ve uzun vadede hep söylediğimiz teknoloji 4.0 devrimini yakalamış bir fakülte olduğunu ve bundan sonraki süreçte de bize gösterilen o muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracak gençleri yetiştireceğine inancım tamdır. Hepiniz adına bu gençlere hayırlı uğurlu olsun diyor ve yollarının açık olmasını diliyorum” dedi.

Fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilere belge ve ödülleri verildi

Protokol konuşmalarının ardından mezun öğrencilere ve çeşitli alanlarda fakülteyi temsil ederek başarı elde eden öğrencilere belge, plaket ve hediyeleri verildi.

Fakültenin ilk üç derecesi, bu yıl ilk mezunlarını veren İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri arasında paylaşıldı. Fakülte Birincisi Başak Özge’nin belge ve ödüllerini Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca tarafından verildi.

Fakülte İkincisi Emre Çiftelerli’nin belge ve ödüllerini Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Fakülte üçüncüsü Yasin Macit’in ödül ve başarı belgelerini ise Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık verdi. Ödül töreninin ardından Fakülte Birincisi Başak Özge bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından da mezuniyet kütüğüne 21. Mezunların birincisi olarak plaket çaktı.

Tören, tüm öğrencilere belgelerinin verilmesi ve Sosyal Hizmet andının okunmasının ardından geleneksel kep atma töreni ile son buldu.
Kaynak: İHA