Yunanistan'da Kuzey Afrika Sıcakları

Başkent Atina'da 44 dereceye çıkan hava sıcaklıkları hayatı olumsuz etkiliyor.

Yunanistan'da Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası nedeniyle 44 dereceye varan sıcaklıklar hayatı olumsuz etkiliyor.

Yunanistan Ulusal Meteoroloji Servisi (EMY) tarafından yayınlanan uyarıda, özellikle Atina ve çevresinde 44 derece ile mevsim normallerinin yaklaşık 13 derece üstünde seyreden olağanüstü hava durumu nedeniyle sarı alarm verildiği açıklandı.

EMY yetkilileri, yaklaşık 10 yılda bir görülen bu seviyede sıcaklıkların pazartesi gününe kadar devam edeceğini ifade etti.

Sivil Savunma Genel Sekreterliği, güneş altında yorucu faaliyetlerden uzak durulması, kalp rahatsızlığı bulunan vatandaşların doktor tavsiyesi olmadan dışarı çıkmamaları uyarısında bulundu.

Öte yandan, evsizler için klimalı spor ve toplantı salonlarının sıcak hava dalgasının etkili olacağı dönem boyunca açık kalacağı bildirildi.

Sokak hayvanları için de önlem alan Atina Belediyesi sokaklara su kapları yerleştirildiğini kaydetti.

Ülkede 1987 yılında bir haftayı aşkın devam eden aşırı sıcaklar sebebiyle yaklaşık bin 500 kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan ölümler, ülkedeki en büyük trajedilerden biri olarak kabul ediliyor.

Kaynak: AA