Uyuşturucu Kullanımı Ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü

Kırşehir'de Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğünce Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Necati Şentürk, uyuşturucuyla mücadele etmek üzere açılan 'Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi' hakkında bilgi verdi.

Şentürk, burada tedavi gören gençlerin her türlü eğitim, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere katıldıklarını ve başarılı olduklarını belirtti.

Her bir bireyin altın değerinde olduğunu ifade eden Şentürk, şunları kaydetti:

'Altın yere düşmekle değerinden bir şey kaybetmez. Gençlerimiz de hayatlarında yanlış davranışlarda bulunmuş olabilir. Devlet olarak bu sebepleri tespit ederek ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Kırşehir'de açmış olduğumuz 'Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezinde' sonuçlarımız ve kat edilen yol, ülkemizin en başarılı rehabilitasyon merkezi haline geldiğini gösteriyor. Gençlerimizin yarım kalmış eğitimlerini açık öğretim yoluyla merkezde tamamlıyoruz. Onlara çeşitli kurslar açtık. Onları bir meslek sahibi ve iş sahibi yapmayı amaçlıyoruz. Gençlerimizin manevi boşluklarını da merkezde dolduruyoruz. Gençlerimiz merkezde namazlarını eksiksiz kılıyor, Kur'an öğreniyor, bol bol dua ediyor, ilahiler ezberliyorlar. Gençlerimizin hepsi Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında görev alıyor. Onları hem kötü alışkanlıklardan koruyor hem tedavi ediyor hem de harçlıklarını veriyoruz.'

Halk Sağlığı İl Müdürlüğünde görevli Dr. Aslıhan Torun’un uyuşturucuyla mücadele konulu sunum yaptığı programda, 'Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezinde' tedavileri devam eden gençler, Kur'an-ı Kerim ve ilahi okudu.

Kaynak: AA