Türk Hava Kurumu Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akbulut: 'Bilgi toplumuna ulaşmanın otoyolu üniversitedir ve bunun şuurundayız. Ben çok iyi biliyorum ki ülkemizi omuzlarında geleceğe taşıma azmindeki gençlerimiz, mezunlarımız ve öğrencilerimiz bu bilinçle hareket edeceklerdir'

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut, buluşlara imza atamayan, bilimsel araştırmaları ses getirmeyen ülkelerin dünya ölçeğinde söz sahibi olamayacağını belirterek, 'Bilgi toplumuna ulaşmanın otoyolu üniversitedir ve bunun şuurundayız.' değerlendirmesinde bulundu.

THK Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversitenin 2016-2017 akademik yılı, Türkkuşu Kampüsü'nde düzenlenen mezuniyet töreniyle sona erdi. THK Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyet heyecanı yaşadığı törene THK Genel Başkanı ve THK Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Kürşat Atılgan, Mütevelli Heyet üyeleri, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akbulut, Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel, akademik ve idari personeli ile havacılık sektörü temsilcileri ve mezunların aileleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Akbulut, diplomanın öğrencilerin meslek hayatları için sosyal sermaye olacağını belirtti.

Buluşlara imza atamayan, patenti olmayan, bilimsel araştırmaları küresel ölçekte ses getirmeyen bir ülkenin, dünya ölçeğinde söz sahibi olabilmesinin mümkün olmadığına işaret eden Akbulut, 'Bilgi toplumuna ulaşmanın otoyolu üniversitedir ve bunun şuurundayız. Ben çok iyi biliyorum ki ülkemizi omuzlarında geleceğe taşıma azmindeki gençlerimiz, mezunlarımız ve öğrencilerimiz bu bilinçle hareket edeceklerdir.' ifadelerini kullandı.

Akbulut, her yıl binlerce mezun veren üniversitelerin yanı sıra hayatın artık en iyilerin yarıştığı bir beyin arenasına dönüştüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Rekabet koşulları ağırlaştı. Bu arenada öğrencilerimizi üniversite yaşamının her alanında, her anında kaliteyle buluşturacağız. Kısacası kalite kültürüyle sarıp sarmalayacağız. Bu koşullarda, yükseköğretim alanında değişimi yakalamak ve eğitimi global trendlere uygun bir şekilde yapılandırmak mecburiyetindeyiz, bunun farkındayız. Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ni global arenaya taşıyacağız. Marka kurum, marka vakıf, marka üniversite olacağız.'

- 'Geleceğin sizlere ihtiyacı var'

Mütevelli Heyet Başkanı Kürşat Atılgan da gençlerin heyecanını yürekten paylaştığını belirterek, mezuniyetlerinin tüm insanlık için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Üniversitelerin, hiçbir baskı olmaksızın her şeyin serbestçe müzakere edildiği, deneyimlendiği, yeni imkanların kapılarının aralandığı evrensel bir platform olduğunu kaydeden Atılgan şu ifadeleri kullandı:

'İnsanların önderlere ihtiyacı vardır. Bilim insanlarına, düşünürlere, liderlere… Bugün sizler bu misyonların adaylarısınız. Çünkü dünyayı yıkan da yapan da insandır. Yani geleceğin sizlere ihtiyacı var. Umarım bu bilinç, hiçbir vakit aklınızdan çıkmaz.'

Konuşmaların ardından, üniversite yaş kütüğüne mezuniyet plakası çakıldı. Dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaketleri takdim edildi.

Kaynak: AA