Tunceli'de Uyuşturucuyla Mücadele

Tunceli'de, 'Uyuşturucu ile Mücadele Faaliyetleri' toplantısı düzenlendi.

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Günü dolayısıyla Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen toplantıda, yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Vali Yardımcısı Hasan Çiçek ve ilgili kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sercan Özaydın, madde bağımlılığının dünya genelinde toplumların temel sağlık sorunlarından biri olduğunu, kullanılan maddelerin yol açtığı sosyal, fiziksel ve ruhsal bozukluklar nedeniyle madde bağımlılığı Tunceli çevresinde de ciddi bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini söyledi.

Bu kapsamda il genelinde, Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında sosyal sorumluluk çerçevesinde dezavantajlı bireylere yönelik çalışmalar gerçekleştirildiğini kaydeden Özaydın, gelecek günlerde de farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini kaydetti.

Daha sonra Munzur Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Doç. Dr. Gülnaz Karatay, İl Uyuşturucuyla Mücadele Kurulu'nun işleyiş ve çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Kaynak: AA