Rusya Federasyonu'nun Türkiye Ticaret Mümessili Gaşigullin, Hatay'da

Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Mümessili Gaşigullin ve beraberindeki heyet, demir çelik sektörüyle ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere İTSO'yu ziyaret etti.

Rusya Federasyonu'nun Türkiye Ticaret Mümessili Aydar Gaşigullin ve beraberindeki heyet, demir çelik sektörüyle ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nı (İTSO) ziyaret etti.

İTSO'dan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, yetkililerle İskenderun ve bölge ekonomisinin yanı sıra demir çelik sektörüyle ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Demir çelik sektörünün bölgenin lokomotifi konumunda olduğunu aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

'Bölgemiz çelik sektörü başta olmak üzere, filtre, nakliye ve hizmet sektörünün önümüzdeki dönemlerde ihracatlarının daha da artmasını bekliyoruz. Türkiye ile Rusya arasındaki ikili ilişkilerin güçlenmesi ile Rusya'ya ihracatlarda canlanmaya başladı. Temennimiz Suriye olaylarının bir an önce sona ermesi ile bölgemizdeki yatırımların daha da artacağına inanıyoruz. Bölge iş adamlarının da beklentileri bu yönde. Tabi ki bölgemizden Rusya'ya ihracat yapan firmalar ile de bir araya gelip sizlerle birlikte son gelişmelerin değerlendirileceği toplantıları da odamızda düzenleyebiliriz.'

Gaşigullin ise, Hatay'ın doğal ve coğrafi yapısının yanı sıra önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.
Kaynak: AA