Norton Rose Fulbright Ve Chadbourne & Parke Birleşmesi Tamamlandı

Norton Rose Fulbright ve Chadbourne & Parke birleşmesi tamamlandı. Büro global olarak 33 ülkedeki 59 ofisinde yaklaşık 4 bin avukatıyla hizmet verecek.

Norton Rose Fulbright ve Chadbourne & Parke, bugün yaptıkları açıklamada birleşme işleminin başarıyla tamamlandığını duyurdular. Birleşme ile birlikte daha da büyüyecek olan global hukuk bürosunun sahip olduğu uzmanlık alanları ve yetkinliği artacak ve bu sayede müvekkillere sunulan hizmetler önemli ölçüde gelişeceği bildirildi.

Norton Rose Fulbright’ın, New York ve Washington’da köklü bir geçmişe sahip olan ve yüz yılı aşkın süredir varlığını sürdüren uluslararası hukuk bürosu Chadbourne & Parke’la güçlerini birleştirmesiyle birlikte, başta proje finansmanı, iflas hukuku, davalar, ’Beyaz Yaka’ suçları ve davaları ve vergi olmak üzere birçok alandaki yeterliliği artacağı kaydedilen açıklamada, birleşme, büronun müvekkillerine halihazırda hizmet verdiği enerji, altyapı ve finansman gibi konulardaki uzmanlığını daha da derinleştirerek büronun kilit öneme sahip New York piyasasındaki yerini güçlendireceği açıklandı. Birleşmeden sonra Norton Rose Fulbright New York’taki en büyük 25 hukuk bürosundan biri haline geleceği öğrenildi.

Chadbourne & Parke İstanbul ofisinin Yönetici Ortağı Ayşe Yüksel, birleşmeyle ilgili yaptığı açıklamada; birleşmenin, hem Türk müvekkilleri hem de Türkiye’de ve bölge ülkelerde iş yapan uluslararası müvekkilleri için çok büyük faydası olacağını ve bu işlemin Türkiye’nin önde gelen hukuk bürolarından biri olan Chadbourne & Parke’ı dünyanın en büyük ve en önde gelen hukuk bürolarından biriyle buluşturacağını söyledi.



Yüksel, birleşmeyle birlikte dünya çapında 59 ofiste çalışma arkadaşlarına ve kaynaklara sahip olacaklarını belirterek, bu sayede hem müvekkillerine verdikleri hizmetin kalitesinin artacağını hem de dünyanın neresinde iş yaparlarsa yapsınlar müvekkillerine hizmet verebileceklerini belirterek, "Bu birleşme özellikle enerji, altyapı, finansal hizmetler ve madencilik başta olmak üzere önemli sektörlerde faaliyet gösteren müvekkillerimiz için önemli olacak" dedi.

Norton Rose Fulbright’ın Global İcra Kurulu Başkanı Peter Martyr da Norton Rose Fulbright’la Chadbourne & Parke’ın birleşmesinin müvekkillere sunulmakta olan hizmetin kapsam ve kalitesini arttıracağını kaydetti.

Martyr ayrıca New York ve Washington’daki kapasitelerinin büyüdüğünü, ayrıca global düzeydeki etkinliklerinin daha önce ofislerinin bulunmadığı İstanbul, Mexico City ve Sao Paulo gibi merkezlerdeki ofislerle genişleyeceğini söyledi.



Norton Rose Fulbright’ın Amerika Ofislerinden Sorumlu Yönetici Ortağı Daryl Lansdale, mevcut ve potansiyel müvekkillerinin Teksas’la birlikte Amerika’nın en önemli pazarlarından olan New York, Washington ve California’da kendilerinden önemli hizmetler beklediklerini belirterek, Chadbourne’la mükemmel bir uyum yakaladıklarını ve Amerika’nın her iki yakasında müvekkil ihtiyaçlarına cevap verebilme yetkinliklerinin çok önemli şekilde gelişeceğini söyledi.



Norton Rose Fulbright’ın Amerika ofislerinden sorumlu Yardımcı Yönetici Ortağı ve Chadbourne & Parke’ın eski Yönetici Ortağı Andrew Giaccia, birleşmeyle birlikte dünyanın önemli iş ve finans merkezlerinde bulunan müvekkillerine sundukları hizmetin gelişeceğini belirtti.

Giaccia, her iki büronun avukatlarının hukuki hizmetler ve müvekkil memnuniyeti konusunda aynı vizyonu paylaşmalarının ve enerji, altyapı, finans, iflas, dava, yeniden yapılandırma ve mevzuata uyum konularındaki yetkinliklerinin bu birleşmeyi çok güçlü bir birleşme haline getirdiğini sözlerine ekledi.

Alınan bilgiye göre, değişik sektörlerde uzmanlaşmak suretiyle ilk küresel hukuk bürosu olduğu belirtilen Norton Rose Fulbright; finansal kurumlar, enerji, altyapı, madencilik ve emtia, ulaşım, teknoloji, inovasyon, yaşam bilimleri ve sağlık gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. Chadbourne ile birleşme ile özellikle enerji, altyapı ve finansal kurumlar başta olmak üzere tüm bu sektörlerdeki yetkinliğimizi arttıracağı kaydedildi.
Kaynak: İHA