Kurt Cobain'in İki Resmi Sanat Fuarında

Nirvana grubunun efsanevi solisti Kurt Cobain, ölümünden 23 yıl sonra iki resmiyle sanat dünyasında yeniden yerini alacak Seattle'da 3 Ağustos'ta başlayacak fuarda, Cobain'e ait olan ve daha önce sergilenmeyen iki resim de izlenime sunulacak.

ABD'li söz yazarı, Nirvana grubunun efsanevi solisti, ritim ve solo gitaristi Kurt Cobain'e ait daha önce sergilenmeyen iki resmin Seattle Sanat Fuarı'nda izlenime sunulacağı bildirildi.

ABD'de 1994 yılında 27 yaşında hayatını kaybeden ünlü müzisyen Kurt Cobain, öldükten sonra iki eseriyle sanat dünyasında yeniden gündeme geldi.

Cobain'e ait daha önce hiç sergilenmemiş iki resmin 3-6 Ağustos tarihlerinde yapılacak Seattle Sanat Fuarı'nda sanatseverlerin beğenisine sunulacağı açıklandı.

Eserler, Cobain'in eşi Courtney Love ile iş birliği yapan ve fuarın katılımcıları arasında bulunan United Talent Agency'nin görsel sanatlar bölümü tarafından sergilenecek. Resimler Cobain'in duygularını paylaşan farklı dönemlerin sanatçıları Nate Lowman, Elizabeth Peyton, Raymond Pettibon ve Mike Kelley'in eserlerinin yanında yer alacak.

Cobain'in üyesi olduğu Nirvana grubu, 9 Nisan 1993'te Bosna'da tecavüze uğrayanlar için bir konser vermişti. Nirvana'nın albümü, ABD sınırları içinde 25 milyon satan grubun dünya çapında 50 milyon satış rakamına ulaşmıştı.

Kurt Cobain, Nisan 1994'te Seattle'daki evinde, alarm sistemi takmaya gelen elektrikçi tarafından ölü bulunmuştu.
Kaynak: AA