Kırklareli Valisi Çiftçi, Görevine Başladı

Valiler Kararnamesi ile Bağcılar Kaymakamlığı görevinden Kırklareli Valiliğine atanan Orhan Çiftçi, görevine başladı.

Valilik önünde düzenlenen karşılama töreninde Vali Çiftçi ilk olarak polis merasim mangasını selamladı.

Daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarla selamlaştı.

Daha sonra makamına geçen Vali Çiftçi, burada yaptığı konuşmasında, kendisine valilik görevini layık gören Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanı olmak üzere bütün Bakanlar Kurulu üyelerine teşekkür etti.

Kırklareli'ndeki görev süresince eğitimden sağlığa, turizmden tarıma, sanayiden spora kadar her alanda kenti daha ileriye taşımak ve 2023 hedeflerine ulaşmak için büyük bir gayret içerisinde olacağını ifade eden Çiftçi, görev ve sorumluluklarını yerine getirirken, insan haklarına bağlı, insan haklarına saygılı, şeffaflık, hesap verebilirlik gibi temel ilkeler çerçevesinde toplumun bütün kesimlerini kucaklayan adil bir yönetim anlayışıyla hizmet etmeye gayret edeceğini vurguladı.

Kamu hizmetlerini yürütürken, vatandaşın huzuru, refahı ve mutluluğu için görev yapacağını anlatan Çiftçi, şöyle devam etti:

'Kırklarelili vatandaşlarımıza makam ve gönül kapılarımızın daima açık olacağını bir kez daha belirtmek isterim. Ben Kırklarelili vatandaşlarımızı saygı ve hürmetle selamlıyor, Rabbim görevimizi mahcup etmesin diyorum.'

Kaynak: AA