İşitme Engelliler Okuma Yazma Kursu

Afşin Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan 'İşitme Engelliler Okuma Yazma Kursu' ilk mezunlarını verdi.

Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'nin 'İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz' projesi kapsamında açılan okuma yazma kursu yoğun ilgi gördü.

Afşin ve Elbistan'dan vatandaşların katıldığı kurs sonunda okur-yazar sertifikasını alan işitme engelliler, resmi işlemlerini kendi başlarına yapabilecek.

Kursu başarıyla tamamlayan engelli öğrenciler Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'i ziyaret etti.

Güven, Afşin'de engelleri kaldırmak için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Türkiye'de, işitme engelliler için açılan okuma yazma kursunun 2'incisinin Afşin'de açıldığını ve ilk mezunlarını verdiğini hatırlatan Güven, şunları söyledi:

'Bugün gururlu bir günümüz, mezun olan öğrencilerimize okuma yazma belgelerini veriyoruz. İşitme engeli bulunan vatandaşlarımız için 2016 kasım ayında başlayan ve büyük bir özveriyle gerçekleştirilen kursumuz ilk mezunlarını verdi. Kursiyerlerimiz kurs süresince devam etti. Kursiyerlerimiz belli bir yaşın üzerinde, sosyal yaşamın içerisinde çalışma hayatlarının içerisinde bulunan insanlarımızdı.'

İşitme engelliler öğretmeni Recep Ceran ise Afşin Belediyesi'nin desteğiyle açılan kursta okuma ve yazma öğrenen işitme engelli vatandaşların büyük bir engeli aştığını ifade etti.

Kaynak: AA