Gambiya'da Yayını Durdurulan Gazete Yeniden Okurlarıyla Buluştu

Eski Devlet Başkanı Jammeh'in propagandasını yaptığı ve ödenmeyen vergi borcu olduğu gerekçesiyle faaliyetleri durdurulan Daily Observer gazetesi, yayın hayatına döndü.

Gambiya'da eski Devlet Başkanı Yahya Jammeh lehine haberler yaptığı ve birikmiş vergi borcu bulunduğu gerekçesiyle faaliyetleri durdurulan The Daily Observer gazetesinin yeniden yayımlanmaya başlandığı bildirildi.

Ulusal basında çıkan haberlerde, iki hafta önce Gambiya Gelir İdaresince, 425 bin dolar vergi borcu olduğu belirtilerek yayını durdurulan gazetenin faaliyetlerine devam ettiği duyuruldu.

Gazetenin Jammeh'i destekler mahiyette yayınlar yaptığı, bu yayınları Jammeh'in ülkeyi terk etmesinden sonra da sürdürdüğü iddia edilmişti.

Gambiya makamları, Jammeh'in yurt içindeki varlıklarına ve onunla ilişkili birçok şirkete el koymuş, hesaplarını dondurmuştu.

Jammeh, devlet başkanlığı seçimini kaybetmesine rağmen iktidarı bırakmayarak ülkede siyasi kriz çıkmasına neden olmuştu. Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğuna (ECOWAS) bağlı birliklerin Gambiya'ya girmesi üzerine Jammeh, ailesiyle Ekvator Ginesi'ne gitmeyi kabul etmişti.

ECOWAS birlikleri, Jammeh'in seçimleri kaybetmesinden sonra Gambiya'da istikrarın sağlanması ve yeni yönetimin rayına girmesine destek olmak amacıyla bir süre daha ülkede kalmayı sürdürecek. Öte yandan, ülkedeki Jammeh destekçileri ile ECOWAS'a bağlı birlikler arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.
Kaynak: AA