EPDK Kararları

TETAŞ tarafından dağıtım şirketleriyle görevli tedarik şirketlerine 1 Temmuz'dan itibaren kilovatsaat başına uygulanacak aktif elektrik enerjisi toptan satış bedelinin 15,65 kuruş olması kararlaştırıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt Anonim Şirketi (TETAŞ) tarafından dağıtım şirketleriyle görevli tedarik şirketlerine 1 Temmuz'dan itibaren kilovatsaat başına uygulanacak aktif elektrik enerjisi toptan satış bedelinin 15,65 kuruş olmasına karar verildi.

EPDK, 29 Haziran'daki toplantısında 1 Temmuz 2017 tarihinden geçerli olmak üzere, TETAŞ tarafından uygulanacak aktif elektrik enerji toptan satış tarifesini belirledi.

EPDK'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, TETAŞ tarafından dağıtım şirketlerine teknik ve teknik olmayan kayıp enerji satışları ile görevli tedarik şirketlerine yapılan satışlarda aktif elektrik enerjisi toptan bedeli olarak kilovatsaat başına 15,65 kuruş uygulanacak.

Dağıtım şirketlerine genel aydınlatma kapsamında yapılan satışlarda da yine 1 Temmuz'dan itibaren kilovatsaat başına 19,10 kuruş aktif elektrik enerjisi bedeli uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan, EPDK'nın 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak şekilde perakende elektrik satış tarife tablolarını içeren kurul kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.

EPDK tarafından dün yapılan açıklamada da perakende elektrik satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik olmayacağı belirtilerek, 'Mesken abonesinin 100 kilovatsaat için ödeyeceği vergi ve fonlar dahil toplam tutar, ocak-haziran aylarında olduğu gibi temmuz-eylül aylarında da yaklaşık 41 lira olacak.' ifadesi kullanılmıştı.
Kaynak: AA