Çad'da Afrika Gençlik Forumu Başladı

Çad Devlet Başkanı Itno: 'Bu forum, gençlerin ihtiyaçlarını masaya yatırmaya ve talepleri doğrultusunda bir gelecek inşa etme fırsatını sağlayacak'.

Çad'da düzenlenen Afrika Gençlik Forumu'nda taraflar, gençlerin karşılaştığı sorunlara odaklandı.

Forumda konuşan Çad Devlet Başkanı İdriss Deby Itno, Afrika'nın 15-24 yaş arasında 200 milyondan fazla genç nüfusa sahip olduğuna işaret ederek 'Afrikalı gençler yoksulluk, sosyo ekonomik yokluk, işsizlik, eğitimsizlik, kasaba ve şehirlerdeki eşitsizlik gibi çeşitli sorunlarla karşı karşıya. Bu forum, gençlerin ihtiyaçlarını masaya yatırmayı ve talepleri doğrultusunda bir gelecek inşa etme fırsatını sunacak.' dedi.

Gine Devlet Başkanı Alpha Conde de Afrika'nın hem doğal kaynaklar hem de nüfus bakımından zengin bir kıta olduğuna dikkati çekerek kıtanın kalkınması için liderlerin bu zenginliği fırsata çevirmesi gerektiğini söyledi.

Afrika Gençlik Birliği Başkanı Francine Muyumba, gençlerin girişimciliğe yönelmesinin kıta için faydalarına değinerek, onlar için geliştirilecek projelerin finansmanı amacıyla bir fon oluşturulmasını istedi.

Afrika'daki 53 ülkeden çok sayıda gencin katıldığı forum, gelecek nesillerin talep ve beklentilerini Afrikalı yetkililere iletmeyi hedefliyor.
Kaynak: AA