Amasya Valisi Varol, Görevine Başladı

Valiler Kararnamesi ile Amasya Valiliğine atanan Osman Varol, görevine başladı.

Makam aracıyla kente gelen Varol için valilik önünde karşılama töreni düzenlendi.

Çiçeklerle karşılanan Varol, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlarla tek tek selamlaşarak, polis tören mangasını selamladı.

Varol, daha sonra valilik makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve başlamanın heyecanı içerisinde olduğunu söyledi.

Varol, onurlu bir göreve devlet büyükleri tarafından layık görülmenin ve bu görevin Amasya gibi bir vilayette olmasının kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.

Amasya'nın, Türk-İslam tarihi açısından çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Varol, şunları kaydetti:

'Milletimizin yakın ve uzak tarihinde iki kez yaşadığı büyük sıkıntıların arkasından ayağa kalkmasına vesile olmuş bir şehirdir Amasya. Fetret dönemi sonrasında Osmanlı Devletinin yeniden kuruluşuna vesile olan, birinci dünya savaşı sonrasında memleketimizin zor günlerinde bağımsızlık ateşinin yakıldığı ve bizim kültürümüzde önemli bir yere sahip bu güzel şehirde göreve başlamak onur ve gurur verici. Bizleri bu göreve layık gören başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm büyüklerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Onları mahcup etmemek için elimizden geleni fazlasıyla yapacağımızı ifade etmek istiyorum.'

Varol, Amasya’da ilk iş olarak şehit ailelerini ziyaret edeceğini ve onların hayır duasını alarak göreve başlamak istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA