Yunusemre'de 'Dombra' Rüzgarı

Yunusemre Belediyesi Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü Kazak Sanatçı Arslanbek Sultanbekov’u ağırladı. Tüm dünyanın ’Dombra’ parçasıyla tanıdığı sanatçıya ilgi yoğun oldu.

Yunusemre'de 'Dombra' Rüzgarı
Ramazan ayı süresince vatandaşlarını, Forum Magnesia AVM’nin arkasındaki açık alanda kurduğu iftar sofrasında ağırlayan Yunusemre Belediyesi, gerçekleştirdiği etkinlikler ile Manisalıların takdirini kazanıyor. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Türk dünyasının en sevilen sanatçılarından Dombra parçasının da yazarı Arslanbek Sultanbekov Manisalılarla buluştu. Programa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve eşi Dr. Melek Çerçi, Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Yunusemre Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Arslanbekov, Orta Asya ezgilerini Manisalılar için seslendirirken; izleyenlerden yoğun alkış topladı. Sempatik tavırlarıyla beğeni toplayan Kazak Sanatçı, tüm İslam Aleminin Ramazan ayını kutladı.

Konser sonunda sahneye çıkan Başkan Çerçi ve eşi Melek Çerçi, Arslanbek Sultanbekov’a çiçek ve yöresel ürünlerden oluşan hediye sepeti takdim etti. Arslanbekov’u Manisa’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Belediye Başkanı Çerçi, "Mübarek Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımız ile her gün buluşup lokmamızı paylaşıyoruz. Ramazan ayı etkinliklerimiz kapsamında Türk dünyasının sevilen sanatçılarından Dombra’nın yazarı Arslanbek Sultanbekov kardeşimiz eserlerini ve Dombra şarkısını Manisalı hemşehrilerimiz için seslendirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ramazan ayının maneviyatına uygun programlarla etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

Etkinliğin ardından alanda bulunan stantları gezerek vatandaşlar ile sohbet eden Başkan Çerçi, vatandaşların fotoğraf isteğini geri çevirmedi.
Kaynak: İHA