Yabancı Öğrenciler İzmit'e Hayran Kaldı

Dünyanın dört bir yanından okumak için Kocaeli Üniversitesi’ne gelen öğrenciler, tarihi yerlerini gezdikleri İzmit’e hayran kaldılar.

Yabancı Öğrenciler İzmit'e Hayran Kaldı
Kocaeli Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinde öğrenim gören Kamerun, Nijerya, Mozambik, Zimbabwe, Demokratik Kongo, derslerinden arda kalan zamanlarda sık sık İzmit’i geziyor. Yabancı öğrenciler, İdealist Gençlik Derneği Başkanı Erhat Ertem, dernek üyeleri Murat Yıldızım, Elanur Özkaraaslan, Hümayra Nur Cengiz ve Büşra Nur Demiray ile birlikte Akçakoca Mahallesi’ndeki tarihi yerleri gezdiler.

Konakları, hamamları, camileri ve Kapanca Sokağı gezen öğrenciler, Akçakoca Mahallesi’ndeki Osmanlı Meydanına hayran kaldılar. İzmit’in tarihi yönden oldukça zengin olduğunu öğrenen gençler, “Özellikle Osmanlı döneminden kalma tarihi yapılardan oldukça etkilendik. Gezdiğimiz yerlerde Osmanlı’nın izlerini görmekten çok etkilendik. İzmit çok güzel bir şehir. Burada çok güzel dostlar, arkadaşlar edindik. Ülkemize döndüğümüzde İzmit’i ve arkadaşlarımızı hiç unutmayacağız” şeklinde konuştular.
Kaynak: İHA