Van'da Şehit Ve Gazi Ailelerine İftar

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk: 'Bu vatanı bu toprağı vatan haline getirmiş olan şehitlerimizdir'.

İpekyolu Kaymakamlığı ve Belediyesi, şehit ve gazi ailelerine iftar verdi.

Kentteki bir otelde verilen yemekte konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Cemil Öztürk, ramazan ayında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldikleri için memnun olduğunu söyledi.

Bu tür organizasyonlarla şehit aileleri ve gazileri yakından tanıma imkanı bulduğunu anlatan Kaymakam Öztürk, 'Bu vatanı bu toprağı vatan haline getirmiş olan şehitlerimizdir. Biz de bu anlamda şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldiğimiz için mutluyuz. Şehit aileleri ve gaziler bizler ve devletimiz için çok değerlidir.' dedi.

Şırnak'ta helikopter kazasındaki 13 şehide Allah'tan rahmet dileyen Öztürk, şöyle konuştu:

'Bu topraklarda kan olmadan vatan olmuyor. Dolayısıyla bu toprakları toprak olmaktan, maddi bir varlık olmaktan çıkarıp manevi bir varlık haline dönüştüren şehitlerimizdir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bayrağımızın çatısı altında hep birlikte yaşama imkanı versin. Bundan sonraki süreçte terörün bitmesi ve şehitlerin olmamasını temenni ediyoruz.'

Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman ise, bu tür organizasyonların şehit aileleri ve gazilerin hatırlanmasında önemli olduğunu söyledi.

Şehit ve gazi ailelerine sahip çıkılması gerektiğini belirten Kahraman, 'Van’da ilk defa ramazan ayında bir belediye şehit ve gazi aileleri için bir ramazan programı düzenledi. Bu onur verici bir şey. Hükümetimiz son dönemlerde şehit ve gazi ailelerine çok güzel imkanlar tanıyor. Bundan dolayı cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza teşekkür ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA