Vali Işın ASKF İftarına Katıldı

Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Musa Işın, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AKSF) tarafından verilen iftar programına katıldı

Vali Işın ASKF İftarına Katıldı
Kültür Ve Kongre Merkezinde yapılan iftar programına Ağrı Valisi Musa Işın, İl Jandarma Komutanı Coşkun Sel, Vali yardımcısı Ejder Demir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, ASTOP Başkanı Saim Alpaslan, ASKF Başkanı Erkan Kösedağ ve STK temsilcileri katıldı.

İftardan sonra ilk olarak konuşan ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, Vali Musa Işın’a futbola ve spora verdiği destekten dolayı teşekkür etti. İftara katıldığından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Musa Işın, Erkan Kösedağ’a teşekkür etti. Işın, Ağrı’da spor faaliyetlerinin her geçen gün gelişim gösterdiğini ve herkesin bunu desteklemesi gerektiğini belirtti.

Zaman ve ömrün kısa olduğunu ve bu ömrü nasıl kullanacağımızı bilmediğimizi anlatan Işın, “Gençlerin aktivitelerini, ruhunu ve dinamizmini yanlış yere kanalize edilmesinin engellenmesi için bizim gençlerimizi spora yönlendirmemiz lazım. Spor önemli ve barışçıl bir daldır. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruyan bir aktivitedir. Bizde bunu korumak ve desteklemek zorundayız” dedi.

Spor dallarına çok fazla para yardımı yapamadıklarını bununda mevzuattan kaynaklandığını dile getiren Işın, “Biz gençlerimize sahip çıkamazsak toplumumuzu kaybederiz. Gençlerimize maddi ve manevi manada iyi bir hale getirmek için hepimiz gayret göstermeliyiz. Herkes kendisine düşeni yapmalıdır. Eğer biz gençlerimize sahip çıkmazsak gençlerimiz ya dağa gider, meyhaneye ve pavyona giderler. Ya da bizim dinimizin kabul etmediği, gelenek ve göreneklerimize aykırı yerlere giderler” ifadelerini kullandı.

Ağrı Belediye’sinin bu yıl toplamda 26 projeyi gerçekleştireceğini ifade eden Işın, “Bu projelerimizin hemen hemen hepsi bu yıl bitecek. Hep birlikte bu şehri güzelleştireceğiz. Siz güzel bir şehirde ve güzel bir ortamda yaşamaya layıksınız, aynı zamanda buna da müstahaksınız. Buraya yapılması gereken hizmetler yapılmamış ama biz yapacağız. Allah nasip ederse Ağrı’yı güzelleştirip yaşanılır bir kent haline getireceğiz. Yıllardır yapılmayan hizmetleri hep beraber bir şekilde yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA