Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Arslan, Kars'ta

Bakan Arslan: 'BaküTiflisKars projesi, evet bölgemiz için önemli, ama ülkemiz ve dünya için çok daha önemli. Onun ilerleyişi memnuniyet verici' 'Zaman zaman şehitlerimiz oluyor, üzüntülerimiz oluyor. Bu mücadele devam ettiği sürece, şehitlerimizin de olabileceğini biliyoruz. Ancak helikopter kazasıyla 13 şehidimiz, gerek bizleri gerek ülkemizi ziyadesiyle üzdü'

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 'Bakü-Tiflis-Kars projesi, evet bölgemiz için önemli, ama ülkemiz ve dünya için çok daha önemli. Onun ilerleyişi memnuniyet verici.' dedi.

Bakan Arslan, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Kars'ta, Harakani Havalimanı'nda Vali Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve kent protokolü tarafından karşılandı.

Kars Valiliğini ziyaretinde Vali Rahmi Doğan'dan ildeki çalışmalar hakkında bilgi alan Arslan, yaptığı açıklamada, bölgede iki gün çok dolu bir çalışma yapacaklarını bildirdi.

- Şırnak'taki helikopter kazası

Arslan, özellikle şehitlerden dolayı üzüntülü olduklarını belirterek, 'Zaman zaman şehitlerimiz oluyor, üzüntülerimiz oluyor. Bu mücadele devam ettiği sürece, şehitlerimizin de olabileceğini biliyoruz. Ancak helikopter kazasıyla 13 şehidimiz, gerek bizleri gerek ülkemizi ziyadesiyle üzdü. Bu anlamda bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailelerine ve ülkemiz insanına özellikle başsağlığı ve sabır diliyoruz.' diye konuştu.

Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı için birçok proje yürütüldüğünü anımsatan Arslan, Bakü-Tiflis-Kars projesinin de sadece bölge için değil, ülke ve dünya için önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Arslan, şunları kaydetti:

'Bakü-Tiflis-Kars projesi, evet bölgemiz için önemli, ama ülkemiz ve dünya için çok daha önemli. Onun ilerleyişi memnuniyet verici. Yarın bizzat kendi gözümüzle bir kez daha sahada göreceğiz. Daha da önemlisi haziran sonu temmuz başı bitirmeyi hedefliyoruz. Ancak Gürcistan tarafındaki ilerlemeyi de göreceğiz ki, ona göre her iki tarafın birlikte ne zaman hizmet verebileceğini inşallah yarın inceleme yaptığımızda arkadaşlarla paylaşırız. Ardahan'da Aktaş sınır kapısı ve yapımı devam eden Aşık Şenlik ile Ilgar tünellerinde de inceleme yapacağız.'
Kaynak: AA